Carne de miel si ochiuri romanesti

Se curata ciupercile, ceapa, se taie in rondele subtiri, apoi se calesc intr-o cratita cu doua linguri de ulei incins, se sareaza, se pipereaza, dupa

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400g carne de miel
  • o cana de orez
  • o ceapa
  • 100 g ciuperci
  • 2 rosii
  • un ardei gras
  • 4 oua
  • 4 linguri de ulei
  • o lingura de bulion
  • 200 g telemea de oaie
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se curata ciupercile, ceapa, se taie in rondele subtiri, apoi se calesc intr-o cratita cu doua linguri de ulei incins, se sareaza, se pipereaza, dupa care se toarna bulionul, amestecat cu putina apa calduta. Se lasa sa clocoteasca putin, pana scade zeama. Se bat ouale si se adauga pesmetul, prin care se trec bucatile de carne. Se incinge uleiul si se prajesc snitelele, intorcandu-se pe ambele parti. intre timp, se curata si se spala ciupercile, se taie in feliute subtiri, apoi dupa ce se scot snitelele, se calesc in uleiul ramas. Se lasa pana cand se inmoaie si se adauga smantana, se potriveste de sare si piper si se lasa la foc mic, sa fiar- ba timp de aproximativ o jumatate de ora. Cand se ia de pe foc, se adauga mararul, tocat foarte marunt. Sosul rezultat se toarna peste snitele.
Alta mincare recomandata

Ciulama de ciuperci

Ardei umpluti

Tocanita de pui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc