Mangoldul este o planta care poate inlocui cu usurinta spanacul si este la fel de gustoasa, mai ales intr-o mancare cu carne de vitel.
Carnea se transeaza ca la snitele si se bate exact ca cele mentionate, apoi se pune la fiert sa dea cateva clocote pentru a se indeparta cu grija spuma.
Frunzele de mangold si celelalte verzaciuni se toaca mai din topor si se undesc in putin ulei, dupa care se pune apa fierbinte si carnea scoasa din prima apa. Se lasa la fiert pana scade si fierbe carnea (fiind batuta cu ciocanul ca la snitele, va fierbe foarte repede). Cand este gata se adauga 1-2 linguri bulion si se potriveste de sare si piper.
Mancarea din carne de vitel cu mangold se poate servi cu felii de lamaie pe deasupra sau doar cu putina zeama de lamaie.
Reteta de carne de vitel cu mangold a fost propusa pe forumul Culinar.ro de julix_2007.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii