Cartofi cu friptura de porc

Pentru cartofi cu friptura de porc carnea se spala si se sareaza. Cartofii se curata, se spala, se taie felii pe lungime. Faina se cerne. Ceapa se curata si se taie marunt.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de porc - 500 g
  • cartofi - 1
  • 5 kg
  • untura/ulei - 75 g (ml)
  • faina - 25 g
  • ceapa - 100 g
  • smantana - 50 g
  • boia de ardei dulce - 2 g
  • foi de dafin - 23 frunze
  • vin alb - 25 ml
  • cimbru - 1 g
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru cartofi cu friptura de porc carnea se spala si se sareaza. Cartofii se curata, se spala, se taie felii pe lungime. Faina se cerne. Ceapa se curata si se taie marunt. Carnea se aseaza in tava cu 25 g untura sau ulei cu 50 ml apa, se introduce la cuptor pentru a se rumeni; se stropeste din timp in timp cu jiul format. Separat, ceapa se inabusa in 50 g untura sau ulei cu 50 ml apa; se adauga jiul format. in sos se adauga cartofi, foi de dafin, cimbru, faina dizolvata in 25 ml apa rece. Cand cartofii sunt fierti, se adauga vin si piper.

Cartofii cu friptura de porc se servesc calde, cu smantana.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci