Ceafa gratinata cu sos special

Carnea se sareaza, pipereaza, aromeaza dupa gust si se frige pe gratar. 0,7 kg rosii se coc pe gratar. Ardeii grasi se coc pe gratar. Restul de rosii

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 buc. ceafa desosata
  • 1 kg rosii
  • 3 ardei grasi
  • 3 ardei iuti verzi
  • 1 litru supa carne + legume
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 buc. usturoi
  • 2 lingurite miere
  • 1 pahar ulei
  • 2 lingurite otet
  • sare
  • piper
  • aroma friptura

Mod de preparare

Carnea se sareaza, pipereaza, aromeaza dupa gust si se frige pe gratar. 0,7 kg rosii se coc pe gratar. Ardeii grasi se coc pe gratar. Restul de rosii + 1 ardei gras se toaca bucati si se calesc usor in tigaie cu uleiul. Usturoiul se freaca cu ulei. Rosiile si ardeiul coapte se curata de pielita si se paseaza in vas. Sosul din tigaie racit se pune in vas. Se pune patrunjelul tocat marunt si crema de usturoi, se pune sare, piper, miere, ardeii iuti si se dilueaza cu supa.
Se serveste cu paine coapta intreaga pe jar

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc