Ceapa umpluta cu carnati

Carnatii se spala si se usuca intr-un prosop curat, se taie felii lungi de 10 cm si se frig pe gratar. Ceapa se pune sa clocoteasca in apa cu sare sas

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6-8 cepe mari
  • 200 gr carnati
  • 1 ceasca de orez
  • 2 rosii decojite
  • sare
  • piper macinat
  • 1 ceasca de ulei

Mod de preparare

Carnatii se spala si se usuca intr-un prosop curat, se taie felii lungi de 10 cm si se frig pe gratar.

Ceapa se pune sa clocoteasca in apa cu sare sase minute, apoi se scoate, se goleste de miez impingand usor cu mana, dupa ce s-au taiat capacele la ambele capete, si se lasa sa se scurga, pe o farfurie intinsa.

Orezul se fierbe si se scurge, dupa care se amesteca cu felii de rosii, putina sare si piper macinat. Peste orez se pun bucatile de carnati.

Se umple fiecare ceapa, se asaza la rand pe un platou de sticla incasabila, se stropeste cu ulei si se introduce in cuptor pentru o jumatate de ora. Se pot scoate cand s-au rumenit usor.
Cepele se servesc fierbinti, cu un sos de rosii indulcit pus deasupra lor sau cu smantana.

Alte retete care contin carne:

Dovlecei umpluti

Mancare de mazare cu carne

Tocanita de pui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc