Chiftelute cu sos de tomate

Pentru chiftelute cu sos de tomate ceapa se curata, se spala si se opareste. Cartofii se curata, se spala si se rad fin. Cand se foloseste paine, se inmoaie in apa.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vita - 150 g
  • carne de porc - 125 g
  • sos de tomate - 500 g
  • ceapa - 75 g
  • oua - 1 bucata
  • faina - 25 g
  • untura/ulei - 75 g (ml)
  • vin alb - 50 ml
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust
  • cartofi/paine alba 250 g/125 g

Mod de preparare

Pentru chiftelute cu sos de tomate ceapa se curata, se spala si se opareste. Cartofii se curata, se spala si se rad fin. Cand se foloseste paine, se inmoaie in apa si se stoarce bine. Carnea se spala, se taie bucati, se da prin masina de tocat impreuna cu ceapa. Oul se spala sub jet de apa rece. Patrunjelul se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Carnea tocata impreuna cu ceapa se amesteca cu cartofii rasi fin sau paine si jumatate din patrunjelul verde, ou, sare si piper. Se omogenizeaza compozitia, se modeleaza chiftelute rotunde aplatizate folosind faina, se aseaza intr-o tava unsa cu ulei sau untura si se introduc la cuptor. Cand sunt gata, se adauga sosul tomat strecurat si se continua fierberea la cuptor 7-8 minute. La sfarsit, se adauga vin.

Chiftelutele cu sos de tomate se servesc calde, cu patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori