Pentru chiftelute cu sos de vin ceapa se curata, se spala si se opareste. Cartofii se spala, se curata, se spala din nou si se rad fin.
Pentru chiftelute cu sos de vin ceapa se curata, se spala si se opareste. Cartofii se spala, se curata, se spala din nou si se rad fin. Cand se foloseste paine, aceasta se inmoaie in apa si se stoarce bine. Carnea se taie bucati, se spala, se da prin masina de tocat impreuna cu ceapa. Oul se spala sub jet de apa rece. Faina se cerne. Lamaia se spala si se taie felii. Carnea tocata impreuna cu ceapa se amesteca cu cartofii rasi fin sau paine, ou, jumatate din patrunjel, sare si piper. Se modeleaza chiftelutele, dandu-le forma rotunda aplatizata ( se foloseste faina), se aseaza in tava unsa cu ulei sau untura si se introduc la cuptor. Cand sunt gata, se adauga sosul de vin si se mai lasa la cuptor 7-8 minute.
Chiftelutele cu sos de vin se servesc calde, cu patrunjel verde deasupra si felii de lamaie.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii