Ciocanele de pui caramelizate cu cimbru

Se pune untul pe foc impreuna cu 250ml. de zeama concentrata de pui (Knorr+apa) si se lasa sa fiarba incet pana scade la jumatate. Se curata usturoiul

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (pentru 4 persoane): 18 ciocanele de pui
  • 2 linguri unt topit +100g
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingura miere
  • 4 crengute de cimbru
  • 1 lingurita sare
  • piper
  • 250ml. zeama concentrata de pui

Mod de preparare

Se pune untul pe foc impreuna cu 250ml. de zeama concentrata de pui (Knorr+apa) si se lasa sa fiarba incet pana scade la jumatate.

Se curata usturoiul, se toca marunt si se alege frunzulitele de cimbru. Se pune cele 100g. unt sa se incinga intr-o cratita si se prajesc ciocanelele, pana ce se rumenesc pe toate partile. Se face focul mai mic, se adauga usturoiul si mierea, se toarna deasupra untul fiert cu zeama de carne si se amesteca bine. Se lasa sa fiarba incet, fara capac, circa 15 minute, pana ce carnea se caramelizeaza si se evapora zeama din cratita. Se sareaza, pipereaza, se presara peste ele cimbrul si se serveste pe un platou.
Se servesc pe un platou, garnisite cu frunzulite de cimbru. Se serveste ca atare sau se insoteste de garnitura dupa gust.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori