Ciocanele de pui caramelizate cu cimbru

Se pune untul pe foc impreuna cu 250ml. de zeama concentrata de pui (Knorr+apa) si se lasa sa fiarba incet pana scade la jumatate. Se curata usturoiul

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (pentru 4 persoane): 18 ciocanele de pui
  • 2 linguri unt topit +100g
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingura miere
  • 4 crengute de cimbru
  • 1 lingurita sare
  • piper
  • 250ml. zeama concentrata de pui

Mod de preparare

Se pune untul pe foc impreuna cu 250ml. de zeama concentrata de pui (Knorr+apa) si se lasa sa fiarba incet pana scade la jumatate.

Se curata usturoiul, se toca marunt si se alege frunzulitele de cimbru. Se pune cele 100g. unt sa se incinga intr-o cratita si se prajesc ciocanelele, pana ce se rumenesc pe toate partile. Se face focul mai mic, se adauga usturoiul si mierea, se toarna deasupra untul fiert cu zeama de carne si se amesteca bine. Se lasa sa fiarba incet, fara capac, circa 15 minute, pana ce carnea se caramelizeaza si se evapora zeama din cratita. Se sareaza, pipereaza, se presara peste ele cimbrul si se serveste pe un platou.
Se servesc pe un platou, garnisite cu frunzulite de cimbru. Se serveste ca atare sau se insoteste de garnitura dupa gust.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Frunze de vita oparite
1
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
2
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
3
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
4
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Linguini con gamberetti sau Paste cu creveti
Bucataras.RO

Linguini con gamberetti sau Paste cu creveti

Dupa o reteta de-a Sylviei. Demult imi doream sa incerc o reteta cu creveti, dar m-am tot ferit de ei, nu stiu de ce. Sunt...

Linguini con gamberetti sau Paste cu creveti
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise