Ciocanele de pui picante, marinate

Ciocanelele de pui picante, marinate intr-o multitudine de arome, sunt o reteta de mancare cu carne de pui delicioasa, perfecta pentru o zi de toamna. Sa nu mai spunem ca toata bucataria va fi cuprinsa de aromele delicate.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Ciocanele de pui picante, marinate

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 4 portii:
  • 1 catel de usturoi zdrobit
  • 1/2 lingurita de mustar
  • 2 lingurite zahar brun
  • 1 lingurita chilli macinat
  • piper macinat
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 4 ciocanele de pui
  •  

Mod de preparare

Pasi realizare reteta cu Philips AirFryer

3

Se incalzeste AirFryer la 200°C.

  1. Se amesteca usturoiul cu mustar, zahar brun, chili, putina sare si piper dupa gust. Se omogenizeaza cu ulei.

  2. Se freaca ciocanele cu acest amestec pana sunt complet acoperite si se lasa la marinat pentru 20 de minute.

  3. Se aseaza ciocanelele in sita friteuzei, care se introduce apoi in Airfryer

  4. Se seteaza cronometrul la 10 minute si lasa ciocanelele pana se rumenesc.

  5. Se seteaza temperatura la 150°C si lasa ciocanelele la prajit inca 10 minute.

  6. Ciocanelele se servesc cu salata de porumb si felii de franzela alba

 

Sfaturi

  • Salata de porumb - Serveste ciocanelele cu o salata de porumb proaspata si racoritoare. Scurge apa dintr-o cutie de porumb boabe(300 grame). Taie patru rosii in patru parti egale, indeparteaza semintele si taie-le apoi in cubulete. Acum amesteca-le cu: porumbul boabe, o ceapa verde taiata in feliute subtiri, zeama de la o jumatate de lamaie si 2 linguri de coriandru proaspat, maruntit. La sfarsit, adauga sare si boia iute dupa gust.

  • Pulpe de pui - Marinata de mai sus este excelenta si pentru pulpele de pui. Poti sa prajesti cate doua pulpe de pui deodata in Airfryer, mai intai pentru10 minute la 200°C, apoi pentru inca 20 de minute la 150°C.

 


Ciocanelele de pui picante, aromate, se servesc cu garnitura preferata.

Al patrulea indiciu din concursul "Aerul este noul ulei" este: aparat

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Sirop din muguri de brad
2
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
3
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Briose cu afine
4
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
5
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Parteneri
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola