1. Ciolanele de porc (se pot lua si de vitel) le-am aburit in prealabil, ca sa devina pielea ciolanului mai moale. Putem taia pielea crucis, sa avem
1. Ciolanele de porc (se pot lua si de vitel) le-am aburit in prealabil, ca sa devina pielea ciolanului mai moale. Putem taia pielea crucis, sa avem la urma un aspect mai frumos al soricului.
2. Facem un amestec de sare, piper,usturoi si chimen. Frecam carnea bine cu aceasta compozitie.
3. Punem la cuptor incalzit la vreo 220 gr.C. In tava mai putem pune pentru fiecare ciolan un morcov taiat dealungul in doua si o ceapa mijlocie in patru. Lasam temperatura vreo 20 min la 220 gr. C. Apoi putem da focul mai mic, la 180-190 gr. C. Trebuie din cind in cind sa stropim carnea cu sosul/grasimea din tava.
4. Turnam bere peste carne in timpul prepararii. Nu toata berea odata.
Ciolanul/nele sunt gata si carnea moale cind vedeti ca se desprinde carnea de oase.
5. In timpul acela de doua ore jumatate cit ciolanele sunt la cuptor, putem face si salata de cartofi.
Taiem cartofii felii direct in oala in care vom amesteca toate la sfarsit.
Presaram peste stratul de cartofi prima data sare si piper, apoi punem un pumn de ceapa si unul de castraveti.
Peste asta stropim dupa gust cu otet.
Si asa facem straturile pina am terminat toate ingredientele.
Deasupra mai pun o ceapa rosie, tot cubuletze si ceva patrunjel taiat subtire.
6. Amestecam toate ingredientele pentru sos ,potrivim de sare si piper si abia inainte de servire turnam peste salata de cartofi si amestecam.
Pofta buna!
Reteta Ciolan de porc cu salata de cartofi a fost propusa de pitt4 pe forum culinar.ro
Alte retete cu ciolan de porc gasiti aici:
Ciolan de porc cu legume,
Ciolan cu bere si garnitura de cartofi,
Ciolan pe varza si galuste
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiPlacinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraParca n-am mai facut de mult ceva super ciocolatos :))
Desert prajitura cu ciocolata si friscaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii