Se curata, se spala ciolanul, apoi se cresteaza, se condimenteaza cu cimbru , sare si piper, dupa care se rumeneste in untura pe ambele parti. Se adau
Se curata, se spala ciolanul, apoi se cresteaza, se condimenteaza cu cimbru , sare si piper, dupa care se rumeneste in untura pe ambele parti.
Se adauga o cana de vin alb sec (250ml) si doua polonice de zeama de carne.
Se da la cuptor, aproximativ 1h 30min, sa se fiarbe pana se desprinde de pe os.
Intre timp pregatim varza.
Intr-o oala se caramelizeaza 2 linguri de zahar.
Se adauga un pahar de vin alb (100ml), unul de otet de mere, ceapa taiata, varza tocata impreuna cu sarea, cimbrul si piperul si se lasa la fiert.
Dupa ce ciolanul a fost gata, am pus varza intr-o tava, peste am asezat ciolanul si le-am introdus la cuptor pentru 30 min.
Galustele le-am facut din:
* 4 cartofi fierti in coaja;
* 2 linguri gris;
* 100g cas uscat ( pentru ca nu am avut am inlocuit cu cas de vaca proaspat si cascaval);
* 2-3 oua;
* sare
Toate ingredientele se amesteca, se fac galuste care se fierb in apa cu sare pana se ridica, apoi se tavalesc prin pesmet.
Reteta propusa de: Ingerasul Al
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseDupa o reteta de-a Sylviei. Demult imi doream sa incerc o reteta cu creveti, dar m-am tot ferit de ei, nu stiu de ce. Sunt...
Linguini con gamberetti sau Paste cu crevetiPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii