Ciuperci cu carne de miel

Pentru ciuperci cu carne de miel carnea se spala cu apa rece, se scurge, se portioneaza si se sareaza. Ciupercile proaspete se spala, se curata si se taie lame.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • ciuperci proaspete/conserva - 500 g/250 g
  • ulei - 150 ml
  • rosii proaspete/conserva - 250 g/125 g
  • ceapa - 100 g
  • carne de miel cu os - 600 g
  • apa - 500 ml
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • vin alb - 50 ml
  • 1 cub MAGGI de ciuperci
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru ciuperci cu carne de miel carnea se spala cu apa rece, se scurge, se portioneaza si se sareaza. Ciupercile proaspete se spala, se curata si se taie lame (cele conserva se scurg de lichid, se trec sub jet de apa rece si se taie lame). Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie jumatati sau sferturi. Bucatile de carne si ceapa se inabusa in 100 ml ulei cu 150 ml apa. Bucatile de carne se scot separat, iar peste ele se paseaza sosul cu ceapa. Ciupercile se inabusa in 50 ml ulei cu 50 ml apa. Bucatile de carne, sosul de ceapa pasat si cubul MAGGI se fierb impreuna cu 500 ml apa la foc moderat 15 minute, apoi se adauga ciupercile, rosii, vin, sare si piper dupa gust, continuand fierberea inca 5 minute. La final se adauga 1/2 din patrunjelul verde.

Ciupercile cu carne de miel se servesc calde.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci