Ciupercute umplute cu carne de porc

Pentru ciupercute umplute cu carne de porc ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape; se detaseaza coditele care se taie marunt.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • ciuperci proaspete - 1 kg
  • carne de porc - 200 g
  • orez - 100 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • smantana - 100 g
  • ceapa - 100 g
  • faina - 25 g
  • boia dulce de ardei - 1 g
  • untura - 100 g
  • sare si piper dupa gust
  • 1 cub MAGGI de ciuperci

Mod de preparare

Pentru ciupercute umplute cu carne de porc ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape; se detaseaza coditele care se taie marunt. Carnea se spala, se taie bucati si se dau prin masina de tocat cu sita deasa. Orezul se alege de impuritati, se spala in mai multe ape, se fierbe impreuna cu cubul MAGGI si apoi se raceste cu apa. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Ceapa se curata si se taie marunt. Faina se cerne. Ceapa se inabusa in 50 g untura si 25 ml apa. Se adauga carnea tocata, coditele de la ciuperci, patrunjel verde, sare, piper si se continua inabusirea. Se adauga orez si se amesteca pentru uniformizare. Cu compozitia rezultata se vor umple ciupercile, se vor aseza intr-o tava unsa cu 25 g untura si se introduce la cuptor 30 minute. In restul de untura se inabusa faina dizolvata cu 50 ml apa rece, se adauga boia, sare si smantana. Sosul obtinut se toarna peste ciuperci.

Ciupercutele umplute cu carne de porc se servesc calde.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
2
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
3
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
4
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa