Clatite umplute cu carne de pui

Pentru clatite umplute cu carne de pui carnea de pui se spala si se portioneaza. Ouale se spala sub jet de apa rece. Cascavalul se curata de coaja si se rade.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de pui - 400 g
  • faina - 250 g
  • lapte - 400 ml
  • oua - 3 bucati
  • ulei - 50 ml
  • unt - 50 g
  • cascaval - 50 g
  • smantana - 150 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru clatite umplute cu carne de pui carnea de pui se spala si se portioneaza. Ouale se spala sub jet de apa rece. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Faina se cerne. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Carnea de pui se fierbe in apa cu sare; se spumeaza. Dupa ce a fiert, carnea se raceste si se da prin masina de tocat. Din faina, lapte, 2 oua si sare se prepara compozitia de clatite. Se pregatesc foile de clatite intr-o tigaie cu ulei incins. Carnea de pui se amesteca cu ou, sare, piper, patrunjel verde si 50 g smantana. Cu aceasta compozitie se umplu foile de clatite si se ruleaza. Clatitele se aseaza in tava, se stropesc cu unt, se presara cascaval ras deasupra si se gratineaza la cuptor 10 minute, la foc iute.

Clatitele umplute cu carne de pui se servesc calde, cu smantana deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc