Cocos cu legume si orez la cuptor

Piept de pui cu legume si orez la cuptor este o mancare absolut delicioasa. Friptura de pui va fi frageda iar orezul cu legume o completeaza perfect.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Cocos cu legume si orez la cuptor

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • o cana de orez(200g)
  • 1l de supa de carne
  • copanele si piept de cocos(fiertein supa)
  • 3 ardei grasi rosii
  • o ceapa
  • 2 morcovi
  • o bucatica de telina
  • 400 g ciuperci Champignion
  • cateva fire de patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 50 ml ulei
  • o foaie de dafin

Mod de preparare


1. Carnea se fierbe bine inainte in apa cu sare in care am adaugat si 2-3 morcovi intregi si o foaie de dafin si un praf de sare. Dupa ce fierbe se strecoara si oprim supa separat de carne.
Se curata si spala zarzavatul apoi ceapa se taie marunt, ardeiul se feliaza fin, morcovii si telina se taie cubulete fine iar ciupercile se feliaza si ele.

2. Se calesc legumele in ulei, la inceput amestecand usor cu o lingura de lemn apoi le inabusim un pic acoperindu-le cu un capac. Cand legumele s-au inmuiat adaugam si ciupercile, le inabusim un pic si pe ele impreuna cu legumele dupa care adaugam orezul, amestecand continuu timp de 5 minute. Dupa ce calim un pic si orezul incepem sa adaugam cate un pic de supa(oprind cca 200 ml separat) si lasam sa clocoteasca la foc mic, amestecand din cand in cand.

3. Se toarna orezul cu legumele intr-o tavita mai inalta, se aseaza carnea fiarta de cocos, se toarna si supa oprita si se da la cuptor cca 20-30 minute, pana scade toate supa. Se presara verdeata tocata deasupra.
Pofta buna!



1. Datorită valvei ajustabilepentru controlul presiunii, ingredientele îşi păstrează valorile nutritive
2.Mânerul confortabil cu care este prevăzut nu se încălzeşte, ca să îl poţi muta uşor, oricând şi oriunde.




Serviti cocosul cu orez si legume la cuptor cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide