Coltunasi cu carne de pasare

Din faina, oua, lapte si sare se prepara un aluat ca pentru taitei, care se lasa sa stea, acoperit cu un servet, pina se pregateste umplutura. Carnea

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluatul: 350 gr. faina
  • 2 oua
  • lapte
  • sare; Umplutura: 1 piept de pasare sau orice carne de pasare fiarta (cca 500 g)
  • 1 morcov
  • 1/2 telina
  • 1 patrunjel
  • 1 ceapa
  • 1 ou
  • 100 gr. carne afumata (jambon
  • muschi file
  • costita etc.)
  • sare
  • piper
  • verdeata tocata fin

Mod de preparare

Din faina, oua, lapte si sare se prepara un aluat ca pentru taitei, care se lasa sa stea, acoperit cu un servet, pina se pregateste umplutura. Carnea de pasare si zarzavaturile fierte se dau prin masina de tocat carne, se pun intr-un castron si se amesteca cu un ou, sare, piper, verdeata si ceapa tocata marunt si inabusita putin in ulei. Separat se pune la fiert o oala, nu prea inalta, cu apa cu sare si lapte, in care se vor fierbe coltunasii. Din aluat se intind foi groase de 0,5 cm care se taie in patrate cu latura de 6-7 cm. Pe fiecare patrat se pune cite o lingurita din compozitie. Patratele se impaturesc in doua pe diagonala. Se apasa apoi pe margini ca sa se lipeasca si sa nu iasa umplutura. Se pun apoi la fiert cca 10 minute. Se scot coltunasii cu o lingura cu gauri, se asaza intr-o tava, se stropesc cu unt si cu un sos de smintina cu mustar si lamiie sau sos de rosii si se pun la cuptor pentru 10-15 minute
Se servesc calzi

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Lichior de bere de casa
1
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
2
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
3
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
4
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Prajitura cu prune
5
Prajituri

Prajitura cu prune

Pregatiti in prealabil prunele - spalati-le si taiati-le in jumate pentru a scoate samburii. Bateti bine ouale cu zaharul....

Prajitura cu prune
Parteneri
Ratatouille cu pui
Bucataras.RO

Ratatouille cu pui

Azi vă propun o delicatesă din bucătăria franțuzească, mai ales că piețele abundă de legume și verdețuri...

Ratatouille cu pui
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia