Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb

Coltunasi pregatiti in casa, aburinzi in cuptor ne imbie cu mirosul lor de iarna!

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
medie
Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb

Ingrediente

  • ulei de masline
  • sare
  • sare
  • condimente
  • aluat:
  • cca 300 g faina
  • 1 galbenus de ou
  • condimente uscate
  • legume deshidratate fara sare
  • 2-3 linguri de iaurt
  • umplutura coltunasi
  • 1 ceapa mica rosie
  • 250 g baby spanac verde proaspat
  • 200 g piept de pui tocat
  • ulei de masline
  • legume deshidratate
  • un albus de ou
  • marar verde tocat
  • sosul alb:
  • 75 g unt
  • 3 linguri faina
  • 3-4 linguri smantana de gatit
  • sare
  • condimente

Mod de preparare

In castronelul cu faina se face o gropita in care punem galbenusul, iaurtul, uleiul de masline, sare si amestecul de condimente; amestecam la inceput cu o lingura, apoi framantam cu mana pana obtinem un aluat omogen care nu se mai lipeste de mana si il lasam la odihhnit cateva minute.

Intre timp pregatim umplutura. Se opareste spanacul si se scurge de apa, se toaca. Incingem un pic de ulei de masline in care calim jumatatea de ceapa tocata fin si carnea de pui tocata. Se calesc bine si cand carnea se albeste, se adauga sarea, condimentele, legumele deshidratatate si spanacul tocat. Se amesteca bine si se lasa sa scada bine toata zeama lasata. Se da tigaia de pe foc si se adauga un albus de ou batut bine, se amesteca iute sa se incorporeze in amestec, apoi presaram si mararul tocat fin. Lasam sa se raceasca.

Din aluatul obtinut intindem cu sucitorul o foaie subtire din care decupam discuri cu ajutorul formei de coltunasi, daca avem, daca nu, taiem cu gura unui pahar. Fiecare disc se fixeaza pe forma de coltunasi, se adauga o lingurita de umplutura si se preseaza pana se lipesc bine capetele. Daca se taie cu gura unui pahar, se asaza umplutura in mijloc, se pliaza si se lipesc capetele cu o furculita.

Preparam sosul topind in tigaie untul, apoi adaugam faina amestecand continuu, dam tigaia la o parte si incorporam cu grija smantana.

Saram si condimetam dupa gust.

Asezam coltunasii in tava, deasupra turnam sosul alb (eu am pus in sos si un rest de umplutura ramas) si dam la cuptor, la foc iute pana incepe sa clocoteasca si apoi reglam focul la potrivit si lasam cca. 25 minute. Se scoata tava din cuptor, se lasa sa se raceasca si apoi se portioneaza. Se consuma simplu cu sosul de pe ei sau mai putem adauga smantana deasupra.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Salata de cartofi cu ardei kapia copti
Bucataras.RO

Salata de cartofi cu ardei kapia copti

Reteta aceasta face parte din categoria retetelor rapide! Se face atat de usor, este satioasa, iar ardeii kapia copti ii dau...

Salata de cartofi cu ardei kapia copti
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos