Copane de curcan in vin

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de copane de curcan, ulei, usturoi, rozmarin, sare, piper, piure de rosii si vin rosu.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 copane de curcan
  • 50 ml ulei
  • 1 capatana usturoi
  • 3-4 frunzulite de rozmarin
  • sare
  • piper
  • 200 gr piure de rosii
  • 200 ml vin rosu

Mod de preparare

Copanele de curcan la cuptor sunt delicioase. Pentru a prepara aceasta reteta, se curata copanele si se pun       intr-o tava. Se stropesc cu ulei, apa calduta si se presata cu sare, piper, rozmarin, dupa care se pun in cuptor. Se curata usturoiul, se piseaza si se amestec cu piureul de rosii, care se toarna peste copanele deja fragezite. Se mai adauga sare, piper, apoi se lasa la scazut. Spre sfarsit se stropesc cu vin si se lasa inca 5-10 minute in cuptor.


Copanele de curcan in vin servesc alaturi de sote legume sau orez.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc