Coquelet de Bretagne - Franta

Coquelet de Bretagne este un suculent si delicios pui la cuptor, plin de arome si savoare si care merita incercat macar o data.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Coquelet de Bretagne - Franta

Ingrediente

  • 2 puisori galbeni (Coquelet de Bretagne)
  • cartofi
  • Pentru sos:
  • 2 lg. cu unt
  • 1 ceapa alba
  • 1 lgt. cu zahar brun
  • 250 gr. mix de ciuperci
  • 1 lgt. cu mustar
  • sare
  • piper
  • 100 ml. coniac
  • 100 ml. supa
  • 250 ml. smantana lichida

Mod de preparare

Puisorii (fiecare are pana in 500 de gr.) se condimenteaza cu sare si piper si se gatesc la cuptor, in tava cu putina apa si acoperita cu folie. Cand sunt aproape gata, se mai lasa la cuptor neacoperiti pentru a se rumeni. Nu se adauga alte condimente pentru a-si pastra gustul natural.

Cartofii se fierb si apoi se rumenesc in putin unt aromatizat cu usturoi si un praf de sare.

Separat se pregateste un sos delicios:
In 2 lg. cu unt se caleste usor 1 ceapa alba taiata fin, se adauga 1 lgt. cu zahar brun si apoi se adauga 250 gr. mixt de ciuperci, 1 lgt. cu mustar, sare, piper si se lasa pana scade lichidul.

Apoi se toarna peste ciuperci 100 ml. de coniac, se amesteca de cateva ori, si dupa aceea se poate adauga supa si smantana lichida. Sosul se lasa pe foc mic pana ajunge la o consistenta cremoasa.


In farfurie se toarna sos alb, se aseaza un puisor intreg si cativa cartofi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptor
Bucataras.RO

Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptor

Poate fi un pranz delicios, mai ales ca nu este greu de pregatit! Oricine poate sa-l faca chiar daca nu e mare specialist in...

Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptor
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos