Coquelet de Bretagne - Franta

Coquelet de Bretagne este un suculent si delicios pui la cuptor, plin de arome si savoare si care merita incercat macar o data.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Coquelet de Bretagne - Franta

Ingrediente

  • 2 puisori galbeni (Coquelet de Bretagne)
  • cartofi
  • Pentru sos:
  • 2 lg. cu unt
  • 1 ceapa alba
  • 1 lgt. cu zahar brun
  • 250 gr. mix de ciuperci
  • 1 lgt. cu mustar
  • sare
  • piper
  • 100 ml. coniac
  • 100 ml. supa
  • 250 ml. smantana lichida

Mod de preparare

Puisorii (fiecare are pana in 500 de gr.) se condimenteaza cu sare si piper si se gatesc la cuptor, in tava cu putina apa si acoperita cu folie. Cand sunt aproape gata, se mai lasa la cuptor neacoperiti pentru a se rumeni. Nu se adauga alte condimente pentru a-si pastra gustul natural.

Cartofii se fierb si apoi se rumenesc in putin unt aromatizat cu usturoi si un praf de sare.

Separat se pregateste un sos delicios:
In 2 lg. cu unt se caleste usor 1 ceapa alba taiata fin, se adauga 1 lgt. cu zahar brun si apoi se adauga 250 gr. mixt de ciuperci, 1 lgt. cu mustar, sare, piper si se lasa pana scade lichidul.

Apoi se toarna peste ciuperci 100 ml. de coniac, se amesteca de cateva ori, si dupa aceea se poate adauga supa si smantana lichida. Sosul se lasa pe foc mic pana ajunge la o consistenta cremoasa.


In farfurie se toarna sos alb, se aseaza un puisor intreg si cativa cartofi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide