Costite lipicioase la cuptor

Costitele lipicioase la cuptor sunt usor de facut si se topesc in gura pur si simplu. Din cauza varietatii de condimente folosite sunt aromate, delicioase, nu te vei mai putea satura de ele.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Costite lipicioase la cuptor

Ingrediente

  • 500g costite de porc
  • 100ml vin rosu sec
  • sucul de la o portocala
  • 2 stelute de anason
  • 4-5 seminte de cardamom
  • 4 linguri de miere
  • 2 crengute de cimbrisor
  • 3 linguri sos de soia
  • piper negru
  • 2 cepe medii
  • 3-4 catei de usturoi

Mod de preparare

Aceasta reteta de costite am vazut-o intr-o emisiune de pe Parika TV si ii apartine lui Gordon Ramsay. Se prepara incredibil de usor si te va face sa iti doresti sa o repeti cat de curand. Chiar si cei care nu sunt amatori de costite vor ceda tentatiei.

Costitele de porc se gatesc mai bine cand sunt taite in grupuri de cate 3-4. Arata mai bine cand sunt prezentate individual, dar asta se rezolva dupa gatit.

Asa ca incepem prin a taia grupuri de 3-4 costite, dupa care le spalam bine. Le aranjam in tava care urmeaza a fi bagata la cuptor, le punem la foc mediu si le lasam putin pe ambele parti. Stropim uniform cu vinul (tot pe foc mediu), stoarcem sucul de portocala, punem cateii de usturoi, stropim cu sosul de soia si amestecam bine.

Intre timp pornim cuptorul sa se incalzeasca. Luam tava de pe foc, taiem ceapa fasii nu foarte subtiri, o aranjam frumos in tava, punem in lichid stelutele de anason si semintele de cardamom zdrobite putin - ca sa isi lase aroma. Punem din nou tava pe foc mediu si lasam cateva minute sa se elibereze aromele condimentelor.

Stropim bine cu miere si dam la cuptor pana se fragezesc costitele si lichidul a scazut. Trebuie sa obtineti niste costite moi, intr-o crusta aromata si lipicioasa. Daca doriti sa fie si mai caramelizate, dupa ce este scoasa din cutpor, tava poate fi pusa din nou pe aragaz la foc iute, pana scade si mai mult cantitatea de lichid.


Costitele de porc lipicioase se servesc alaturi de garnitura preferata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac inflorat cu doua umpluturi

Cozonac inflorat cu doua umpluturi

Un cozonac ce are 2 umpluturi:dulceata de zmeura si crema de nuca si cacao.

Cozonac inflorat cu doua umpluturi
Drob din miel

Drob din miel

Vedeta mesei Pascale!!

Drob din miel
Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Rulouri cu ciuperci
2
Aperitive cu ciuperci

Rulouri cu ciuperci

Un aperitiv delicios, se poate servi cald sau rece, potrivit in orice moment!

Rulouri cu ciuperci
Ciorba ruseasca
3
Borsuri

Ciorba ruseasca

Dupa mesele imbelsugate, o ciorba de cartofi cu sfecla rosie si inacrita cu bors de putina, merge de minune!!

Ciorba ruseasca
Supa de linte
4
Coltunasi de post cu gem
5
Dulciuri

Coltunasi de post cu gem

Aceasta reteta de coltunasi cu gem este un desert de post rapid si delicios. Se prajeste pesmetul in ulei si se amesteca apoi...

Coltunasi de post cu gem
Parteneri
Desert tort Oreo
Bucataras.RO

Desert tort Oreo

"Picnicul bucatarasilor"

Desert tort Oreo
Saramura de miel
Gustos.RO

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel
Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao
ReteteCulinare.RO

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao