Cosulet cu fasole iahnie si carnaciori

Cosulet cu fasole iahnie si carnaciori este un fel de mancare deosebit. Pentru aceasta reteta de mancare cu carne aveti nevoie de 500 g fasole uscata si 500 g carnati cabanos picanti.

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
medie
Cosulet cu fasole iahnie si carnaciori

Ingrediente

  • 500 g fasole uscata
  • 500 g carnati cabanos picanti
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1/2 ardei gras verde
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 100 ml ulei
  • 50 g bulion
  • piper macinat si piper boabe Kotanyi
  • tarhon
  • cimbru
  • sare
  • 2-3 foi dafin
  • 1 leg patrunjel
  • Pentru cosulete:
  • aluat foietaj 1 pachet

Mod de preparare

Cosulet cu fasole iahnie si carnaciori este un fel de mancare deosebit. Fasolea se curata de impuritati si se lasa la inmuiat in apa cateva ore.
Dupa ce si-a marit volumul, se spala bine, iar impuritatile se elimina.

Se pune fasolea la fiert 30 min, apoi se schimba apa in care fierbe, repetam procedeul dupa alte 30 de min.
Dupa ce bobul de fasole s-a inmuiat, scurgem apa in care a fiert fasolea oprind doar 2-3 polonice de zeama.
Intr-o cratita, se caleste in ulei ceapa taiata marunt, morcovul dat pe razatoare si ardeiul gras taiat julien,
Dupa calirea legumelor se adauga fasolea fiarta si zeama oprita, bulionul, cimbru, tarhon, piper boabe si piper macinat, foile de dafin, sare dupa gust.

Cabanosii se taie felii mai groase, se prajesc si-i adaugam in fasole. Fierbem totul 10 minute.

In timpul in care a fiert fasolea, din aluat am decupat forme rotunde care le-am copt pe dosul unor castronele, luand forma unor cosulete.


Fiecare cosulet se umple cu fasole si bucati de cabanos,apoi se presara cu patrunjel verde.Pofta buna!
Cratita marca Calve cu capac din sticla termorezistenta de la KitchenShop,mi-ar fi utila in prepararea acestei retete!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide