Cosulete umplute

Cosulete umplute sunt de fapt niste clatite cu carne si ciuperci servite intr-un mod deosebit. Prima data trebuie sa pregatiti aluatul de clatite.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Cosulete umplute

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 2 oua
  • un praf sare
  • 200ml lapte
  • 300g faina
  • apa minerala
  • Pentru umplutura:
  • 1 piept pui
  • 500g ciuperci Champignon
  • 2 cepe
  • 1 lingurita unt
  • 1 legatura patrunjel sau o legatura ceapa verde
  • sare
  • piper
  • un praf zahar
  • 300g cascaval ras

Mod de preparare

Cosulete umplute sunt de fapt niste clatite cu carne si ciuperci servite intr-un mod deosebit. Prima data trebuie sa pregatiti aluatul de clatite. Se amesteca ingredientele pentru clatite si se coc pe rand.
Se pregateste apoi umplutura: Intr-o tigaie se adauga untul, ceapa taiata marunt, se presara zaharul, se adauga pieptul de pui tocat cubulete si ciupercile tocate marunt.
Se lasa 2-3 min sa se caleasca putin, se condimenteaza cu sare si piper.
Intre timp se aleg cateva fire de patrunjel mai lungi sau de ceapa verde si se pun deoparte, restul se toaca marunt si se adauga peste umplutura.
Pe fiecare clatita se pune cate o lingura de umplutura, in mijloc. Se aduna toate capetele si se leaga cu firele de patrunjel sau ceapa verde.
Clatitele se pun intr-o tava, se presara cascavalul si se dau la cuptor pentru 10 min.


Cosuletele umplute se servesc calde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori