Cotlet de berbec cu fasole batuta

Se alege fasolea si se lasa la inmuiat cu o seara inainte de a fi preparata. Apoi se scurge si se pune la fiert in apa clocotita. Dupa ce da iar in cl

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 cotlete de berbec
  • 400 g fasole boabe
  • 4 catei de usturoi
  • o legatura de ceapa verde
  • 6 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru

Mod de preparare

Se alege fasolea si se lasa la inmuiat cu o seara inainte de a fi preparata. Apoi se scurge si se pune la fiert in apa clocotita. Dupa ce da iar in clocot, se scurge apa si se toarna alta, tot fiarta. Se repeta de trei ori operatiunea, dupa care se lasa la fiert pana cand fasolea se inmoaie foarte bine si cojile se ridica la suprafata. Se scurge de apa, se inlatura cojile, iar boabele se freaca energic intr-un castron cu o lingura din lemn, pana cand se obtine o pasta omogena. Se adauga, putin cate putin, cam patru linguri de ulei, amestecand continuu. La sfarsit, se potriveste gustul cu sare, piper si usturoi pisat. In restul de ulei se caleste ceapa, tocata marunt, apoi se toarna totul peste fasolea batuta. Cotletele, curatate, spalate si lasate sa pe scurga de apa, se pun pe gratarul foarte bine incins in prealabil. Se intorc pana se frig pe ambele parti si, cu putin inainte de a fi gata, se sareaza, se pipereaza si se presara cu cimbru.
Se servesc calde, alaturi de garnitura din fasole batuta.

Alte retete mancare recomandate

Ardei umpluti

Ciulama de ciuperci

Tocanita de pui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Lichior de bere de casa
1
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
2
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
3
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
4
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Prajitura cu prune
5
Prajituri

Prajitura cu prune

Pregatiti in prealabil prunele - spalati-le si taiati-le in jumate pentru a scoate samburii. Bateti bine ouale cu zaharul....

Prajitura cu prune
Parteneri
Ratatouille cu pui
Bucataras.RO

Ratatouille cu pui

Azi vă propun o delicatesă din bucătăria franțuzească, mai ales că piețele abundă de legume și verdețuri...

Ratatouille cu pui
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia