Se alege fasolea si se lasa la inmuiat cu o seara inainte de a fi preparata. Apoi se scurge si se pune la fiert in apa clocotita. Dupa ce da iar in cl
Se alege fasolea si se lasa la inmuiat cu o seara inainte de a fi preparata. Apoi se scurge si se pune la fiert in apa clocotita. Dupa ce da iar in clocot, se scurge apa si se toarna alta, tot fiarta. Se repeta de trei ori operatiunea, dupa care se lasa la fiert pana cand fasolea se inmoaie foarte bine si cojile se ridica la suprafata. Se scurge de apa, se inlatura cojile, iar boabele se freaca energic intr-un castron cu o lingura din lemn, pana cand se obtine o pasta omogena. Se adauga, putin cate putin, cam patru linguri de ulei, amestecand continuu. La sfarsit, se potriveste gustul cu sare, piper si usturoi pisat. In restul de ulei se caleste ceapa, tocata marunt, apoi se toarna totul peste fasolea batuta. Cotletele, curatate, spalate si lasate sa pe scurga de apa, se pun pe gratarul foarte bine incins in prealabil. Se intorc pana se frig pe ambele parti si, cu putin inainte de a fi gata, se sareaza, se pipereaza si se presara cu cimbru.
Se servesc calde, alaturi de garnitura din fasole batuta.
Alte retete mancare recomandate
Ardei umpluti
Ciulama de ciuperci
Tocanita de pui
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponeCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaEste o reteta simpla care iti face zilele de post mai usoare
Salata de boeuf de postO prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.
Prajitura cu cireseO mancarica pe cat de simpla, pe atat de savuroasa, mai ales daca sunteti fani ciuperci de padure.
Mancarica de galbiori cu smantanaPrajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...
Prajitura cu spuma caramelAcesta a fost un tort aniversar si care s-a dovedit a fi pe gustul multora, mai ales ca e e delicioasa combinatia de...
Desert tort cu crema de ciocolata si portocaleOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii