Cotlete de porc la tava cu cartofi, pastarnac si plante aromatice

Frecati bine cotletele de porc cu marinata de rozmarin si lasati-le asa, in mod ideal, timp de 1-6 ore, pentru a le permite sa absoarba bine toate ar

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 cotlete de porc sau 4 cotlete duble de porc
  • marinata de rozmarin
  • usturoi si lamaie
  • 3 radacini de pastarnac
  • 3 pere cu coaja fina
  • 680 g cartofi
  • razuiti de coaja
  • sare si piper negru proaspat macinat
  • sos mentolat cu paine

Mod de preparare

Frecati bine cotletele de porc cu marinata de rozmarin si lasati-le asa, in mod ideal, timp de 1-6 ore, pentru a le permite sa absoarba bine toate aromele. Preincalziti cuptorul la 220°C (treapta 7 la cel pe gaz). Spalati radacinile de pastarnac si perele si taiati-le in sferturi, pe lungime, indepartand semintele fructelor, apoi taiati cartofii in felii de 0,5 cm grosime. Uscati bine feliile cu servete din hartie, apoi puneti-le intr-o tava pentru copt de marime adecvata impreuna cu pastarnacul, perele, cotletele de porc si marinata. Amestecati astfel incat toate ingredientele sa fie acoperite cu sos, apoi condimentati si dati la cuptor intre 45 de minute si 1 ora, in functie de marimea bucatilor de carne.

Se serveste cu sos mentolat pe paine.

Alte retete recomandate:

Tocanita de vita cu cartofi

Pulpe de pui la cuptor

Cartofi la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de perisoare
3
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Supa crema de usturoi
5
Supe de legume

Supa crema de usturoi

Nu-s fana supelor crema, dar sincer asta m-a dat pe spate, mi-a placut maxim, mai ales ca am incercat sa o pregatesc oarecum...

Supa crema de usturoi
Parteneri
Rulouri cu scortisoara
Bucataras.RO

Rulouri cu scortisoara

O reteta preluata de pe blogul Ginei Bradea.

Rulouri cu scortisoara
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!