Un preparat care este vedeta la noi pe masa, mai ales iarna!
Cotletele se spala si se zvanta apoi se face cu un cutit ascutit, in partea superioara, cate o taietura ,pe mijlocul laturii cu carne,fara a taia lateralele cotletelor,taietura dusa cu grija pana la os(portofele), le batem usor cu un ciocan de snitele pentru fragezire apoi se sareaza si condimenteaza in interior si exterior.
2 Se da in cateva clocote fasolea verde se trece sub jet de apa rece(sau prefiarta ,congelata),se scurge bine.Ceapa se taie marunt,ciupercile curatate se feliaza.
Se incinge un strop de ulei de masline si se caleste un pic fasolea,ceapa si ciupercile,se sareaza si condimenteaza apoi se acopera cu un capac sa le inabusim pana scade tot lichidul lasat de legume.Se da tigaia la o parte,se lasa sa se raceasca si se adauga mararul taiat fin si galbenusul de ou.
3.Cu aceasta umplutura se umple fiecare cotlet,se prinde partea taiata cu cate 2 scobitori,se infasoara in prapur si se pun in tava mai inalta(forma de chec).Deasupra se stropeste cu un pic de ulei de masline,condimente,cateii de usturoi feliati,amestecul de legume deshidratate si se presara si un pic de boia dulce(sau picanta,dupa gust)..Se toarna un pahar de apa(sau vin,dupa preferinta) si se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptor cca 25 minute apoi se ia folia si se mai lasa cca 15 minute,sa faca o crusta frumoasa deasupra.Cat este preparatul cald,se indeparteaza cele 4 scobitori de bambus.Se feliaza dupa ce s-a racit un pic.Este un aperitiv cald delicios pentru o masa festiva.
Pofta buna!
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptorPentru ciulama de ciuperci ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape si se taie lame. In cazul folosirii...
Ciulama cu ciuperciCiulama de ciuperci si usturoi este o mancare de post sanatoasa si delicioasa. Se curata ceapa si se spala apoi se toaca...
Ciulama de ciuperci si usturoi de postIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii