Cotlete de porc umplute cu fasole verde si ciuperci in mantie de prapur de miel

Un preparat care este vedeta la noi pe masa, mai ales iarna!

Portii
2
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Cotlete de porc umplute cu fasole verde si ciuperci in mantie de prapur de miel

Ingrediente

  • 2 buc cotlete de porc cu os
  • o mana de fasole verde prefiarta si scursa bine
  • o ceapa rosie
  • o lingurita de amestec de condimente uscate(cimbrisor
  • piper
  • dafin
  • oregano
  • maghiran)
  • o lingurita de legume deshidratate fara sare
  • 1/2 lingurita de sare
  • 2-3 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • cateva ciuperci champignion
  • marar verde
  • un galbenus
  • 4 scobitori de bambus
  • folie de aluminiu
  • 2 bucati de prapur de miel
  • un praf de boia dulce

Mod de preparare

Cotletele se spala si se zvanta apoi se face cu un cutit ascutit, in partea superioara, cate o taietura ,pe mijlocul laturii cu carne,fara a taia lateralele cotletelor,taietura dusa cu grija pana la os(portofele), le batem usor cu un ciocan de snitele pentru fragezire apoi se sareaza si condimenteaza in interior si exterior.

2 Se da in cateva clocote fasolea verde se trece sub jet de apa rece(sau prefiarta ,congelata),se scurge bine.Ceapa se taie marunt,ciupercile curatate se feliaza.

Se incinge un strop de ulei de masline si se caleste un pic fasolea,ceapa si ciupercile,se sareaza si condimenteaza apoi se acopera cu un capac sa le inabusim pana scade tot lichidul lasat de legume.Se da tigaia la o parte,se lasa sa se raceasca si se adauga mararul taiat fin si galbenusul de ou.

3.Cu aceasta umplutura se umple fiecare cotlet,se prinde partea taiata cu cate 2 scobitori,se infasoara in prapur si se pun in tava mai inalta(forma de chec).Deasupra se stropeste cu un pic de ulei de masline,condimente,cateii de usturoi feliati,amestecul de legume deshidratate si se presara si un pic de boia dulce(sau picanta,dupa gust)..Se toarna un pahar de apa(sau vin,dupa preferinta) si se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptor cca 25 minute apoi se ia folia si se mai lasa cca 15 minute,sa faca o crusta frumoasa deasupra.Cat este preparatul cald,se indeparteaza cele 4 scobitori de bambus.Se feliaza dupa ce s-a racit un pic.Este un aperitiv cald delicios pentru o masa festiva.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Dovlecei crocanti

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Chiftelute marinate

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Chiftelute marinate
Cele mai apreciate rețete
Capsuni la borcan
1
Conserve de iarna

Capsuni la borcan

Capsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...

Capsuni la borcan
Jumari cu patlagele vinete si rosii
2
Jumari

Jumari cu patlagele vinete si rosii

Jumarile cu patlagele vinete si rosii sunt aperitive delicioase si se pregatesc astfel: Se curata de seminte si se scurg de...

Jumari cu patlagele vinete si rosii
Sos tartar
3
Sosuri reci

Sos tartar

Se pun galbenusurile intr-un castron, cu zeama de lamaie, mustarul si praful de sare. Se freaca cu o lingura de lemn, pana ce...

Sos tartar
Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure
4
Supe de legume

Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure

E o toamna tarzie, perfecta pentru supe calde si delicioase. Pentru ca ador dovleacul, dar si ciupercile, si pentru ca mi-am...

Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure
Negresa cu branza si cirese
5
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Parteneri
Desert muffins cu fructe
Bucataras.RO

Desert muffins cu fructe

Reteta de muffins cu fructe se poate prepara cu orice fructe.

Desert muffins cu fructe
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Socată reţeta bunicii
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii