Cotlete rumene cu palarii de piure si ciuperci

Curatam cartofii, ii taiem cuburi si ii punem la fiert. Cotletele le saram, le piperam si le dam cu boia. Le prajim in ulei incins. Eu prefer sa le f

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Cotlete rumene cu palarii de piure si ciuperci

Ingrediente

  • 8 cotlete de porc
  • 6 cartofi (eu am avut 3 dar 2 dintre ei erau imensi)
  • 7-8 ciuperci mari (eu am cumparat mai multe si am pus in tava si cateva intregi)
  • 100 g cascaval
  • 1 ceapa
  • 4-5 linguri de lapte
  • 3 linguri unt
  • 1 galbenus
  • ulei
  • sare
  • boia
  • piper

Mod de preparare

Curatam cartofii, ii taiem cuburi si ii punem la fiert.

Cotletele le saram, le piperam si le dam cu boia.

Le prajim in ulei incins. Eu prefer sa le frig intr-o cratita teflonata cu minimum de grasime.

Cat timp se frig cotletele am feliat ciupercile si am curatat ceapa pe care am taiat-o maruntel.

Apoi am calit ceapa in putin ulei pana a devenit sticloasa si am adaugat ciupercile. Le-am lasat la foc potrivit pana a scazut zeama pe care o lasa ciupercutele.

Cartofii fierti ii lasam sa se racoreasca putin si apoi ii pasam, adaugam laptele, untul, galbenusul si sare dupa gust.

Cotletele rumenite le asezam intr-o tava unsa cu putin ulei. Eu am mai adaugat si cateva cuipercute intregi pe care le-am piperat si in care am pus cate putin unt.

Acum ca totul este pregatit incepem asamblarea.

Punem cu posul sau cu o punga taiata la un colt piureul pe marginea cotletelor, asa ca si o coronita rolleyes. Prima data un strat, si apoi inca unul.Mijlocul il umplem cu ciupercile calite. Si peste ele presaram cascaval ras:eu am pus putin cascaval si peste ciupercile intregi.

Acum este momentul sa introducem tava la cuptor unde va sta 20 de minute la aproximativ 200 - 250 de grade (la cuptorul meu am doar 3 trepte si pentru felul acesta l-am fixat in apropiere de treapta 2).


Pofta buna,

Reteta Cotlete rumene cu palarii de piure si ciuperci a fost propusa de georgiana_tgv pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide