Crochete de creier cu sos tartar

Creierul se spala, se curata de pielite,intr-un vas cu apa rece se spala si se tine 20 minute in apa rece cu sare,pentru eliminarea sangelui si se fie

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • creier-0.660kg
  • piper macinat-0.002kg
  • patrunjel verde- 0.050kg
  • ulei-0.150kg
  • faina-0.075kg
  • oua-0.150kg
  • pesmet-0.200kg
  • sos tartar-0.550kg
  • sare-0.030kg

Mod de preparare

Creierul se spala, se curata de pielite,intr-un vas cu apa rece se spala si se tine 20 minute in apa rece cu sare,pentru eliminarea sangelui si se fierbe in apa cu sare. Dupa fierbere,se raceste,se scurge de apa si se taie bucati.Ouale se spala,se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Faina si pesmetul se cern. Patrunjelul verde se curata,se spala, se scurge si se taie marunt. Sosul tartar se prepara, folosind reteta respectiva. Creierul se pipereaza, se trece prin patrunjel verde,se modeleaza in forma de crochete, care se dau prin faina,ou,pesmet si se rumenesc in ulei.
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie cu sos tartar. rSe serveste cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc