Crochete din carne de pui cu mazare

Pentru crochete din carne de pui cu mazare ceapa si morcovii se curata, se spala. Ouale se spala sub jet de apa rece. Un ou se fierbe tare, se curata si se taie marunt.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Crochete din carne de pui cu mazare

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de pui - 500 g
  • ceapa - 50 g
  • unt - 50 g
  • faina - 125 g
  • lapte - 250 ml
  • oua - 3 bucati
  • pesmet - 80 g
  • untura/ulei - 100 g (ml)
  • mazare soté - 250 g
  • morcovi - 25 g
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru crochete din carne de pui cu mazare ceapa si morcovii se curata, se spala. Ouale se spala sub jet de apa rece. Un ou se fierbe tare, se curata si se taie marunt. Faina si pesmetul se cern. Se prepara soté-ul de mazare. Puiul se fierbe in apa cu sare si se spumeaza. Se adauga ceapa si morcovii. Puiul fiert se raceste, se dezoseaza; carnea se taie cuburi mici. in 50 g unt incalzit se adauga 100 g faina dizolvata in 100 ml lapte rece si sare; din laptele ramas se prepara un sos alb, care se amesteca cu carnea de pui, oul fiert, piperul si se lasa la racit. Din aceasta compozitie se fac crochete in forma de batoane lungi de 5 cm, care se trec prin faina, oua batute, pesmet si se rumenesc in untura.

Crochetele din carne de pui cu mazare se servesc calde, cu garnitura de mazare soté.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Floare de Colt
1
Prajituri

Prajitura Floare de Colt

Prajitura Floare de colt este o reteta de prajitura cu doua tipuri de creme si fructe, o prajitura delicioasa pe masura...

Prajitura Floare de Colt
Lichior de bere de casa
2
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
3
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
4
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
5
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Parteneri
Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)
Bucataras.RO

Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)

In principiu prajitura este cam la fel ca in prima postare, mai ales foile, dar am modificat crema, in sensul ca am redus din...

Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia