Curcan intreg la cuptor, fezandat in saramura

a) Preparare: 1. Se foloseste un recipient care sa fie inalt, asa incat saramura sa acopere curcanul. Se lasa cu o seara inainte de preparare. 2. Se a

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Curcan intreg la cuptor, fezandat in saramura

Ingrediente

  • Ingrediente pentru saramura:
  • apa (cat sa acopere curcanul)
  • 250g sare grunjoasa
  • patrunjel tocat(1/2 legatura)
  • piper boabe
  • cimbru uscat 2 linguri pline
  • salvie proaspata
  • cateva foi de dafin
  • 200ml vin alb sec sau demisec
  • 1/4 ceapa
  • 1 curcan de aproximativ 5kg
  • Umplutura:
  • 1 ceapa mare taiata in sferturi
  • ardei gras rosu taiat cuburi
  • frunze de telina
  • cateva fire de patrunjel
  • salvie si o foaie de dafin

Mod de preparare

a) Preparare:

1. Se foloseste un recipient care sa fie inalt, asa incat saramura sa acopere curcanul. Se lasa cu o seara inainte de preparare.

2. Se aseaza ingredientele de mai sus in curcan.

3. Se freaca 3/4 dintr-un pachet de unt cu salvie uscata, cimbru, maghiran si piper.

4. Se desface pielea de pe piept, partial pulpe si se pune pe dedesubt untul frecat cu verdeturi.

5. Intre timp se preincalzeste cuptorul la 220 grade, timp de 15 minute.

6. Se pune curcanul cu pieptul in jos pentru pastrarea sucului ce se va scurge.

7. Se unge tot curcanul cu putin unt ; se presara condimente pe deasupra .

8. Se coace 30-40 minute in functie de marimea curcanului.

9. Se intoarce cu pieptul in sus si se coboara temperatura la 165 grade.

10. Se stropeste cu sos din tava din 15 in 15 minute si se mai lasa minim o ora.

11. Friptura este gata cand temperatura interioara ajunge la 75 grade sau cand intepat cu o tepusa de frigarui, iese un suc transparent, nu roz. In general se lasa cam 2-2,5 ore, in total, la cuptor.

Reteta propusa de Guguluff.
Se serveste cu orice garnitura doriti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa