a) Preparare: 1. Se foloseste un recipient care sa fie inalt, asa incat saramura sa acopere curcanul. Se lasa cu o seara inainte de preparare. 2. Se a
a) Preparare:
1. Se foloseste un recipient care sa fie inalt, asa incat saramura sa acopere curcanul. Se lasa cu o seara inainte de preparare.
2. Se aseaza ingredientele de mai sus in curcan.
3. Se freaca 3/4 dintr-un pachet de unt cu salvie uscata, cimbru, maghiran si piper.
4. Se desface pielea de pe piept, partial pulpe si se pune pe dedesubt untul frecat cu verdeturi.
5. Intre timp se preincalzeste cuptorul la 220 grade, timp de 15 minute.
6. Se pune curcanul cu pieptul in jos pentru pastrarea sucului ce se va scurge.
7. Se unge tot curcanul cu putin unt ; se presara condimente pe deasupra .
8. Se coace 30-40 minute in functie de marimea curcanului.
9. Se intoarce cu pieptul in sus si se coboara temperatura la 165 grade.
10. Se stropeste cu sos din tava din 15 in 15 minute si se mai lasa minim o ora.
11. Friptura este gata cand temperatura interioara ajunge la 75 grade sau cand intepat cu o tepusa de frigarui, iese un suc transparent, nu roz. In general se lasa cam 2-2,5 ore, in total, la cuptor.
Reteta propusa de Guguluff.
Se serveste cu orice garnitura doriti.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaSe bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...
Placinta cu iaurt Se stie ca sunt fan Tortellini. Ador textura lor de paste preparate in casa. Nici macar nu mai conteaza cu ce sunt...
Tortellini cu sunca si sos CheddarGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii