Curcan la cuptor

Se curata si se zvanta bine curcanul. Se indeparteaza putin pielea de pe piept si se introduce rozmarin, maghiran si salvie. In interiorul curcanului

Timp pregatire
200 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 curcan mediu
  • 20 ml ulei
  • 20 ml coniac
  • 1 mar taiat in sferturi
  • 1 ceapa mare taiata in jumatate
  • 100 g unt topit
  • 1 crenguta de maghiran
  • 1 lingura rozmarin
  • 1 lingura frunze de salvie
  • 1 tulpina de telina
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se curata si se zvanta bine curcanul.

Se indeparteaza putin pielea de pe piept si se introduce rozmarin, maghiran si salvie.

In interiorul curcanului se introduce marul, ceapa si tulpina de telina .

Se pudreaza cu sare, piper si se aseaza pasarea cu pieptul in sus in tava.

Se unge curcanul cu unt topit, se acopera cu folie de aluminiu si se pune in cuptorul bine incins la foc potrivit.

Curcanul este gata dupa aproximativ 3 ore.

Dupa cele 3 ore se unge curcanul cu sos format din ulei, coniac, sare si piper si se lasa sa se friga in continuare.

Cu 15 minute inainte de a fi gata, se indeparteaza folia de aluminiu pentru a se rumeni frumos.
Se serveste cu salata din rosii, salata verde si castraveti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Pui, cu legume la gratar
Bucataras.RO

Pui, cu legume la gratar

Ideea de legume la gratar am luat-o de la Bucatarul Maniac - Cristian Borod si tare mi-a placut, cu deosebirea ca el a...

Pui, cu legume la gratar
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa