Se curata si se zvanta bine curcanul. Se indeparteaza putin pielea de pe piept si se introduce rozmarin, maghiran si salvie. In interiorul curcanului
Se curata si se zvanta bine curcanul.
Se indeparteaza putin pielea de pe piept si se introduce rozmarin, maghiran si salvie.
In interiorul curcanului se introduce marul, ceapa si tulpina de telina .
Se pudreaza cu sare, piper si se aseaza pasarea cu pieptul in sus in tava.
Se unge curcanul cu unt topit, se acopera cu folie de aluminiu si se pune in cuptorul bine incins la foc potrivit.
Curcanul este gata dupa aproximativ 3 ore.
Dupa cele 3 ore se unge curcanul cu sos format din ulei, coniac, sare si piper si se lasa sa se friga in continuare.
Cu 15 minute inainte de a fi gata, se indeparteaza folia de aluminiu pentru a se rumeni frumos.
Se serveste cu salata din rosii, salata verde si castraveti.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii