Curcan umplut

Curcanul se curata, se spala si se pudreaza cu sare dupa care se lasa o ora. Separat se prepara umplutura. Ficatul se pune la rumenit cu o lingura un

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 curcan
  • 1 ficat de curcan
  • 1 ceapa
  • 4 linguri unt
  • 2 oua
  • 1 felie groasa de paine
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 1 pahar apa
  • 1 pahar vin

Mod de preparare

Curcanul se curata, se spala si se pudreaza cu sare dupa care se lasa o ora. Separat se prepara umplutura. Ficatul se pune la rumenit cu o lingura unt, apoi se adauga ceapa tocata la calit. Se freaca galbenusurile cu 1 lingura unt, se adauga ficatul tocat, ceapa, felia de paine muiata in lapte, patrunjelul verde tocat si albusurile batute spuma, se potriveste la gust de sare si piper si se amesteca. Se umple curcanul cu aceasta compozitie, se coase, se unge cu unt si se asaza in tava. Se toarna peste un pahar cu apa, o lingura cu unt si se introduce tava in cuptor. Cand apa scade, se toarna vinul. Se lasa la foc mic sa se coaca bine. Cand intra furculita usor in carne, se scoate din cuptor tava si se taie pieptul felii, picioarele se desfac in doua bucati iar umplutura se taie felii.


Se serveste cu garnitura de ciuperci, cu cartofi si cu salata sau muraturi.

Alte retete culinare:

Cartofi la cuptor

Chiftele

Tocanita de pui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Ciorba cu carne de porc
2
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Parteneri
Sirop din flori de iasomie
Bucataras.RO

Sirop din flori de iasomie

Merișor m-a provocat. Eu m-am documentat și am exectutat ;) Un sirop tare aromat. M-am inspirat de la Adnia ;) Simplu, de...

Sirop din flori de iasomie
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa