Curry de miel a la Peter

Preincalziti cuptorul la 170°C (treapta 3 la cel pe gaz). Taiati ingredientele pentru pasta de curry in bucati mari, adaugati amestecul de condimen

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • amestec de condimente iute si parfumat
  • 2 linguri unt
  • 2 conserve de 400 g rosii taiate bucati
  • 285 ml supa de baza sau apa
  • 1
  • 5 kg pulpa de miel
  • taiata cubulete
  • 1 mana de menta si coriandru tocate
  • 285 ml iaurt natural
  • sare si piper negru proaspat macinat
  • pasta de curry
  • 1 bucata de 5 cm ghimbir proaspat
  • decojit
  • 2 cepe rosii de marimea unei mingi de tenis
  • decojite
  • 10 catei de usturoi
  • decojiti
  • 2 ardei iuti rosii proaspeti
  • cu seminte
  • 1 legatura de coriandru proaspat suc de limeta (lamaie verde)
  • dupa gust

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 170°C (treapta 3 la cel pe gaz). Taiati ingredientele pentru pasta de curry in bucati mari, adaugati amestecul de condimente (prajite si zdrobite in prealabil) si procesati-le pe toate intr-un robot de bucatarie pana devin o pasta. Intr-un vas larg, tip caserola, prajiti in unt pasta de curry, amestecand regulat, pana ce capata o tenta aurie. Adaugati rosiile si supa sau apa. Aduceti la punctul de fierbere, acoperiti cu folie de bucatarie si dati la cuptor, pentru a intensifica aromele, indepartati folia si continuati sa fierbeti la foc mic pe plita, pana cand se ingroasa. Acesta este sosul de baza pentru curry.

Prajiti carnea de miel in putin ulei de masline pana se rumeneste, apoi adaugati sosul de curry si fierbeti totul la foc mic circa 1 ora sau pana cand se fragezeste carnea. Puteti varia ingredientele pentru aceasta reteta de curry, utilizand: bucatele de pui, creveti sau branza paneer, ori legume (sfecla mangold, spanac, mazare, conopida, vinete, bame, cartofi fierti, naut sau linte). Presarati deasupra coriandru si menta tocata si amestecati in compozitie si iaurtul. Condimentati dupa gust si adaugati sucul de la 1 limeta. Serviti cu paine condimentata, alaturi de niste orez basmati (cu bob lung, foarte aromat) facut la abur si insotiti cu multa, multa bere rece!

Intr-un vas cu fundul gros, aduceti la punctul de fierbere 2 l de lapte integral, apoi luati vasul de pe foc si adaugati un pahar cu otet din vin alb. Amestecati, apoi lasati compozitia sa se raceasca 5 minute. Laptele va incepe sa se inchege. Acum, turnati-l printr-o sita sau o strecuratoare acoperita cu tifon. Lasati zerul sa se scurga, apoi presati branza dulce ramasa si puneti-o la rece in frigider. Tocati branza racita in bucati de marimea degetului mare, prajiti-le in unt alaturi de putin ardei iute, usturoi si sare de mare si adaugati bucatile de branza la curry.
Se serveste cald.

Alte retete recomandate:

Tocanita de pipote cu inimi

Cartofi la cuptor

Pulpe de pui la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini tarte cu ciocolata si capsuni

Mini tarte cu ciocolata si capsuni

Deserturi de vara Aceste minitarte sunt usor de preparat, foarte delicioase si foarte frumusele. Am cautat mai multe retete...

Mini tarte cu ciocolata si capsuni
Reteta de prajitura pufoasa din albusuri cu capsuni si afine

Reteta de prajitura pufoasa din albusuri cu capsuni si afine

Reteta de prajitura pufoasa din albusuri cu capsuni si afine
Mancarica de galbiori cu smantana

Mancarica de galbiori cu smantana

O mancarica pe cat de simpla, pe atat de savuroasa, mai ales daca sunteti fani ciuperci de padure. Pofta buna!

Mancarica de galbiori cu smantana
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
1
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Prajitura cu cirese
2
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Coltunasi cu cirese
3
Gogosi

Coltunasi cu cirese

coltunasii sunt un desert obligatorui in meniul oricarui copil. Fie ca ii prepari cu cirese, capsuni, caise sau prune, ei...

Coltunasi cu cirese
Varza dulce cu pui
4
Mancaruri cu varza

Varza dulce cu pui

Cum am facut eu: am pus la calit ceapa taiata marunt+un pic de sare; dupa cateva minute am pus si boiaua. Am pus carnea,...

Varza dulce cu pui
Cozonac Mariana
5
Cozonac

Cozonac Mariana

ALUATUL: 1. Am topit untul pe foc sau electric, impreuna cu uleiul. Untul trebuie topit pana putin de tot se rumeneste, si...

Cozonac Mariana
Parteneri
Omleta cu slaninuta la cuptor
Bucataras.RO

Omleta cu slaninuta la cuptor

Am gasit la bucataras Gaby_d aceasta reteta pe care am modificat-o foarte usor.Mi-a placut la nebunie!! E usor de facut,...

Omleta cu slaninuta la cuptor
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Chec cu cirese - desert pentru toata familia
ReteteCulinare.RO

Chec cu cirese - desert pentru toata familia

Checul cu cirese este un desert delicios si usor de preparat, ideal pentru zilele de vara. Cu un aluat pufos si aromat,...

Chec cu cirese - desert pentru toata familia
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia