Curry de miel a la Peter

Preincalziti cuptorul la 170°C (treapta 3 la cel pe gaz). Taiati ingredientele pentru pasta de curry in bucati mari, adaugati amestecul de condimen

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • amestec de condimente iute si parfumat
  • 2 linguri unt
  • 2 conserve de 400 g rosii taiate bucati
  • 285 ml supa de baza sau apa
  • 1
  • 5 kg pulpa de miel
  • taiata cubulete
  • 1 mana de menta si coriandru tocate
  • 285 ml iaurt natural
  • sare si piper negru proaspat macinat
  • pasta de curry
  • 1 bucata de 5 cm ghimbir proaspat
  • decojit
  • 2 cepe rosii de marimea unei mingi de tenis
  • decojite
  • 10 catei de usturoi
  • decojiti
  • 2 ardei iuti rosii proaspeti
  • cu seminte
  • 1 legatura de coriandru proaspat suc de limeta (lamaie verde)
  • dupa gust

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 170°C (treapta 3 la cel pe gaz). Taiati ingredientele pentru pasta de curry in bucati mari, adaugati amestecul de condimente (prajite si zdrobite in prealabil) si procesati-le pe toate intr-un robot de bucatarie pana devin o pasta. Intr-un vas larg, tip caserola, prajiti in unt pasta de curry, amestecand regulat, pana ce capata o tenta aurie. Adaugati rosiile si supa sau apa. Aduceti la punctul de fierbere, acoperiti cu folie de bucatarie si dati la cuptor, pentru a intensifica aromele, indepartati folia si continuati sa fierbeti la foc mic pe plita, pana cand se ingroasa. Acesta este sosul de baza pentru curry.

Prajiti carnea de miel in putin ulei de masline pana se rumeneste, apoi adaugati sosul de curry si fierbeti totul la foc mic circa 1 ora sau pana cand se fragezeste carnea. Puteti varia ingredientele pentru aceasta reteta de curry, utilizand: bucatele de pui, creveti sau branza paneer, ori legume (sfecla mangold, spanac, mazare, conopida, vinete, bame, cartofi fierti, naut sau linte). Presarati deasupra coriandru si menta tocata si amestecati in compozitie si iaurtul. Condimentati dupa gust si adaugati sucul de la 1 limeta. Serviti cu paine condimentata, alaturi de niste orez basmati (cu bob lung, foarte aromat) facut la abur si insotiti cu multa, multa bere rece!

Intr-un vas cu fundul gros, aduceti la punctul de fierbere 2 l de lapte integral, apoi luati vasul de pe foc si adaugati un pahar cu otet din vin alb. Amestecati, apoi lasati compozitia sa se raceasca 5 minute. Laptele va incepe sa se inchege. Acum, turnati-l printr-o sita sau o strecuratoare acoperita cu tifon. Lasati zerul sa se scurga, apoi presati branza dulce ramasa si puneti-o la rece in frigider. Tocati branza racita in bucati de marimea degetului mare, prajiti-le in unt alaturi de putin ardei iute, usturoi si sare de mare si adaugati bucatile de branza la curry.
Se serveste cald.

Alte retete recomandate:

Tocanita de pipote cu inimi

Cartofi la cuptor

Pulpe de pui la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Sirop din muguri de brad
2
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
3
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
4
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
5
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Parteneri
Aperitiv cartofi in crusta de malai
Bucataras.RO

Aperitiv cartofi in crusta de malai

Ideea acestei rețete de cartofi în crustă de malai, am preluat-o de pe blogul Absolut Delicios și țin  să le...

Aperitiv cartofi in crusta de malai
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!