Curry de miel a la Peter

Preincalziti cuptorul la 170°C (treapta 3 la cel pe gaz). Taiati ingredientele pentru pasta de curry in bucati mari, adaugati amestecul de condimen

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • amestec de condimente iute si parfumat
  • 2 linguri unt
  • 2 conserve de 400 g rosii taiate bucati
  • 285 ml supa de baza sau apa
  • 1
  • 5 kg pulpa de miel
  • taiata cubulete
  • 1 mana de menta si coriandru tocate
  • 285 ml iaurt natural
  • sare si piper negru proaspat macinat
  • pasta de curry
  • 1 bucata de 5 cm ghimbir proaspat
  • decojit
  • 2 cepe rosii de marimea unei mingi de tenis
  • decojite
  • 10 catei de usturoi
  • decojiti
  • 2 ardei iuti rosii proaspeti
  • cu seminte
  • 1 legatura de coriandru proaspat suc de limeta (lamaie verde)
  • dupa gust

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 170°C (treapta 3 la cel pe gaz). Taiati ingredientele pentru pasta de curry in bucati mari, adaugati amestecul de condimente (prajite si zdrobite in prealabil) si procesati-le pe toate intr-un robot de bucatarie pana devin o pasta. Intr-un vas larg, tip caserola, prajiti in unt pasta de curry, amestecand regulat, pana ce capata o tenta aurie. Adaugati rosiile si supa sau apa. Aduceti la punctul de fierbere, acoperiti cu folie de bucatarie si dati la cuptor, pentru a intensifica aromele, indepartati folia si continuati sa fierbeti la foc mic pe plita, pana cand se ingroasa. Acesta este sosul de baza pentru curry.

Prajiti carnea de miel in putin ulei de masline pana se rumeneste, apoi adaugati sosul de curry si fierbeti totul la foc mic circa 1 ora sau pana cand se fragezeste carnea. Puteti varia ingredientele pentru aceasta reteta de curry, utilizand: bucatele de pui, creveti sau branza paneer, ori legume (sfecla mangold, spanac, mazare, conopida, vinete, bame, cartofi fierti, naut sau linte). Presarati deasupra coriandru si menta tocata si amestecati in compozitie si iaurtul. Condimentati dupa gust si adaugati sucul de la 1 limeta. Serviti cu paine condimentata, alaturi de niste orez basmati (cu bob lung, foarte aromat) facut la abur si insotiti cu multa, multa bere rece!

Intr-un vas cu fundul gros, aduceti la punctul de fierbere 2 l de lapte integral, apoi luati vasul de pe foc si adaugati un pahar cu otet din vin alb. Amestecati, apoi lasati compozitia sa se raceasca 5 minute. Laptele va incepe sa se inchege. Acum, turnati-l printr-o sita sau o strecuratoare acoperita cu tifon. Lasati zerul sa se scurga, apoi presati branza dulce ramasa si puneti-o la rece in frigider. Tocati branza racita in bucati de marimea degetului mare, prajiti-le in unt alaturi de putin ardei iute, usturoi si sare de mare si adaugati bucatile de branza la curry.
Se serveste cald.

Alte retete recomandate:

Tocanita de pipote cu inimi

Cartofi la cuptor

Pulpe de pui la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema caramel
1
Prajituri

Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel este o reteta de prajitura cu foi delicioasa, ce poate fi pregatita de oricine in casa, de Craciun...

Prajitura cu crema caramel
Cozonac cu fructe uscate
2
Preparate dulci

Cozonac cu fructe uscate

Un cozonac pufos si aromat ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de sarbatori.

Cozonac cu fructe uscate
Prajitura DELICIU
3
Prajituri

Prajitura DELICIU

Una din cele mai apreciate prajitura precum ii este numele "un deliciu".

Prajitura DELICIU
Prajitura foaie peste foaie
4
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
5
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Parteneri
Desert briose Ferrero
Bucataras.RO

Desert briose Ferrero

 Elegante si minunate au fost, am reusit sa mananc una si am fost tare incantata. Briosele umede si nu foarte dulci, o...

Desert briose Ferrero
Tort cu crema de clementine si cappucino
Gustos.RO

Tort cu crema de clementine si cappucino

Blatul: Topiti pe baie de aburi ciocolata impreuna cu untul, le lasati sa se racoreasca.

Tort cu crema de clementine si cappucino
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori