Cus-cus cu sos picant

Cus-cusul se pune la fiert pentru 8 minute; coriandrul si ienibaharul se fierb separat in putina apa, care pe urma se strecoara si se adauga in apa de

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 ceasca cus-cus
  • 150 g. carne de pui
  • fiarta
  • 3 rosii
  • 1 ceapa verde
  • 1 ceapa normala
  • 1 catel usturoi
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • condimente: coriandru
  • ienibahar (boabe)
  • menta
  • busuioc
  • maghiran
  • chilli
  • piper

Mod de preparare

Cus-cusul se pune la fiert pentru 8 minute; coriandrul si ienibaharul se fierb separat in putina apa, care pe urma se strecoara si se adauga in apa de la cus-cus.

Cepele si usturoiul se toaca marunt si se calesc in ulei de masline

Rosiile se taie si ele cat mai marunt/se zdrobesc (eu folosesc un chopper) si se pun peste ceapa calita.

Se adauga zeama de lamaie si celelalte condimente.

Se pune si puiul fiert, taiat bucatele marunte, si se mai lasa un pic in sos, pe foc.

Se amesteca bine cus-cus-ul cu sosul si se serveste.


Pofta buna!

Reteta Cus-cus cu sos pican a fost propusa de Jolie_kitten pe forum culinar.ro

Alte retete de cus-cus: Salata racoroasa cu cus-cus

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori