Cus-cus cu sos picant

Cus-cusul se pune la fiert pentru 8 minute; coriandrul si ienibaharul se fierb separat in putina apa, care pe urma se strecoara si se adauga in apa de

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 ceasca cus-cus
  • 150 g. carne de pui
  • fiarta
  • 3 rosii
  • 1 ceapa verde
  • 1 ceapa normala
  • 1 catel usturoi
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • condimente: coriandru
  • ienibahar (boabe)
  • menta
  • busuioc
  • maghiran
  • chilli
  • piper

Mod de preparare

Cus-cusul se pune la fiert pentru 8 minute; coriandrul si ienibaharul se fierb separat in putina apa, care pe urma se strecoara si se adauga in apa de la cus-cus.

Cepele si usturoiul se toaca marunt si se calesc in ulei de masline

Rosiile se taie si ele cat mai marunt/se zdrobesc (eu folosesc un chopper) si se pun peste ceapa calita.

Se adauga zeama de lamaie si celelalte condimente.

Se pune si puiul fiert, taiat bucatele marunte, si se mai lasa un pic in sos, pe foc.

Se amesteca bine cus-cus-ul cu sosul si se serveste.


Pofta buna!

Reteta Cus-cus cu sos pican a fost propusa de Jolie_kitten pe forum culinar.ro

Alte retete de cus-cus: Salata racoroasa cu cus-cus

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc