Pentru dovlecei gustosi umpluti se pregateste tocatura ca pentru ardei. Se da carnea si o felie de piine muiata si stoarsa bine prin masina de tocat.
Pentru dovlecei gustosi umpluti se pregateste tocatura ca pentru ardei. Se da carnea si o felie de piine muiata si stoarsa bine prin masina de tocat. Cand carnea este slaba, se adauga si o lingura de jumari ramase de la topitul unturii. Separat se prajesc in putina untura ceapa taiata marunt si orezul ales si spalat. Se sting cu putina apa si se amesteca cu carnea. Se aleg ardei grasi. Se taie un capac in jurul coditei, se curata de seminte. Daca ardeii sunt iuti, se oparesc in apa clocotita, in care se tin cinci minute. Se scurg bine si se umplu cu tocatura.
Se aleg dovlecei cat mai egali ca marime, se rad de coaja, se taie in doua si se scobesc de miez. Se umplu cu tocatura. Se prajesc apoi pe toate partile in untura. Daca ramane tocatura, se fac mici perisoare, se prajesc in untura si se asaza in cratita, impreuna cu dovleceii. Se face un sos cu o ceapa taiata si ingalbenita in untura, putina faina si apa. Se pun rosiile taiate bucati. Se dau la cuptor sa fiarba inabusit. Cand sunt gata, se adauga smantana sau se serveste separat in sosiera.
Dovleceii umpluti se servesc cu smantana.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaA sosit sezonul vezei .Toata lumea alearga sa puna la murat cat mai repede varza. Eu insa o sa va prezint o reteta...
Varza cu carne de porc la tuciDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii