Drob de miel

1. Curatati organele de pielite, taiati-le in bucati, si dupa ce le-ati tinut 30 minute in apa rece, puneti-le la fiert in 4 litri de apa si 1 lingura

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 1.5 kg organe de miel (ficat
  • rinichi
  • splina
  • plamani
  • inima)
  • 3 leg. ceapa verde
  • 2 leg. usturoi verde
  • 4 leg. marar
  • 3 leg. patrunjel
  • 4 oua crude
  • 6 oua fierte
  • prapur de miel
  • sare
  • piper
  • condiment pentru drob

Mod de preparare

1. Curatati organele de pielite, taiati-le in bucati, si dupa ce le-ati tinut 30 minute in apa rece, puneti-le la fiert in 4 litri de apa si 1 lingura rasa cu sare.

2. Cand apa incepe sa fiarba in clocot, luati spuma de cate ori este cazul.

3. Fierbeti organele la foc mic 30 de minute.

4. Curatati verdeata, spalati-o si treceti-o prin masina de tocat, impreuna cu organele de miel, dupa ce acestea s-au mai racit.

5. Puneti intr-un castron mai mare amestecul de organe si verdeturi tocate, adaugati 4 oua batute si condimentati cu sare, piper si condimente pentru drob.

6. Omogenizati bine compozitia pana ce obtineti o pasta densa.

7. Ungeti cu ulei o tava rotunda.

8. Spalati prapurele in apa rece, scurgeti-l bine si intindeti-l in tava, astfel incat marginile acestuia sa depaseasca marginea tavii.

9. Puneti tocatura in tava iar in aceasta introduceti cele 6 oua fierte.

10. Uniformizati bine si acoperiti tocatura cu prapurele.

11. Ungeti drobul cu ulei si puneti tava in cuptorul incins.

12. Coaceti la foc potrivit circa 50 minute sau pana cand se rumeneste frumos deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc