Escalop de porc Zingara

Pentru escalop de porc Zingara carnea se spala si se portioneaza in 10 bucati, care se bat putin si se sareaza. Sunca se taie felii subtiri (julien).

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • ciuperci proaspete/conserva - 400 g/200 g
  • carne de porc - 500 g
  • sunca presata - 125 g
  • untura/ulei - 100 g (ml)
  • unt - 25 g
  • 1/2 cub de ciuperci MAGGI
  • vin rosu - 50 ml
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • apa - 250 ml
  • sare si piper dupa gust
  • faina - 50 g

Mod de preparare

Pentru escalop de porc Zingara carnea se spala si se portioneaza in 10 bucati, care se bat putin si se sareaza. Sunca se taie felii subtiri (julien). Ciupercile proaspete se curata, se spala, se taie fasii subtiri (julien). Cele conservate se scurg de lichid, se trec sub jet de apa rece, se taie felii subtiri. Faina se cerne. Patrunjelul se curata, se spala si se taie marunt. Bucatile de carne se trec prin faina, se inabusa in untura sau ulei cu 50 ml apa. Ciupercile se inabusa in unt, se adauga sunca, se continua inabusirea cca 5 minute. Compozitia formata se adauga peste carne impreuna cu jumatate de cub MAGGI, 250 ml apa, sare, piper si se fierb 8 minute. Spre finalul fierberii, se adauga vin.

Escalopul de porc Zingara se serveste cu patrunjel verde deasupra si diferite garnituri.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc