Escalop de porc Zingara

Pentru escalop de porc Zingara carnea se spala si se portioneaza in 10 bucati, care se bat putin si se sareaza. Sunca se taie felii subtiri (julien).

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • ciuperci proaspete/conserva - 400 g/200 g
  • carne de porc - 500 g
  • sunca presata - 125 g
  • untura/ulei - 100 g (ml)
  • unt - 25 g
  • 1/2 cub de ciuperci MAGGI
  • vin rosu - 50 ml
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • apa - 250 ml
  • sare si piper dupa gust
  • faina - 50 g

Mod de preparare

Pentru escalop de porc Zingara carnea se spala si se portioneaza in 10 bucati, care se bat putin si se sareaza. Sunca se taie felii subtiri (julien). Ciupercile proaspete se curata, se spala, se taie fasii subtiri (julien). Cele conservate se scurg de lichid, se trec sub jet de apa rece, se taie felii subtiri. Faina se cerne. Patrunjelul se curata, se spala si se taie marunt. Bucatile de carne se trec prin faina, se inabusa in untura sau ulei cu 50 ml apa. Ciupercile se inabusa in unt, se adauga sunca, se continua inabusirea cca 5 minute. Compozitia formata se adauga peste carne impreuna cu jumatate de cub MAGGI, 250 ml apa, sare, piper si se fierb 8 minute. Spre finalul fierberii, se adauga vin.

Escalopul de porc Zingara se serveste cu patrunjel verde deasupra si diferite garnituri.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Sos de mere cu smantana
1
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
2
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
3
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Pariziene cu mere calite
Bucataras.RO

Pariziene cu mere calite

Habar nu am de ce le zice pariziene sau intuiesc, probabil datorita aspectului... in fine, m-am inspirat de la Merisor, doar...

Pariziene cu mere calite
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise