Fazan in frunza de vita de vie

Carnea de fazan se va pune intr-o baita de iaurt cu cel putin o zi inainte de a-l gati. A doua zi, foile de vita se oparesc. Pieptul de fazan se felia

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 gr. piept de fazan
  • 1 borcan de iaurt
  • 12 foi de vita de vie
  • cimbrisor
  • 2 dl.vin
  • sare
  • piper
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingura de unt
  • pentru garnitura: 700 gr. varza
  • 1-2 dl. vin
  • ulei
  • sare
  • piper
  • unt

Mod de preparare

Carnea de fazan se va pune intr-o baita de iaurt cu cel putin o zi inainte de a-l gati. A doua zi, foile de vita se oparesc. Pieptul de fazan se feliaza, apoi se freaca fiecare felie cu sare, piper, cimbrisor si usturoiul zdrobit. Fiecare felie de carne se ruleaza in 2 foi de vita. Sunt in total 6 felii. Se pun rulourile obtinute intr-o cratita in care am topit unt. Se stropesc cu vin si in cuptor preincalzit, 30 minute se frig. Intre timp, varza se taie foarte subtire si in putin ulei amestecat cu vin o calim. Se sareaza si se pipereaza.
Se aranjeaza varza pe un platou, se stropeste cu jiul din tava in care am fript rulourile de fazan, se aseaza peste rulourile, taiate in doua, oblic.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc