Se incinge uleiul de masline si se trag la tigaie feliile de carne. In timpul prajirii, se condimenteaza carnea cu sare si piper, pe rand, pe ambele f
Se incinge uleiul de masline si se trag la tigaie feliile de carne. In timpul prajirii, se condimenteaza carnea cu sare si piper, pe rand, pe ambele fete.
Odata ce carnea se rumeneste usor, se scoate si se pastreaza la cald.
In grasimea ramasa in tigaie (alegeti un vas destul de incapator) se caleste rapid ceapa taiata marunt, amestecand continuu. Se adauga feliile de carne si se stinge cu vermutul.
Se adauga zeama de lamaie si se fierbe acoperit, pe foc mic, adaugand cate putina apa fierbinte cand sosul scade prea mult. Perioada de fierbere depinde de fragezimea carnii, la mine a fost gata in aproximativ 45 de minute.
Cand carnea este bine facuta, se amesteca omogen amidonul cu smantana si se adauga in sos, deodata cu cei doi catei de usturoi zdrobiti, omogenizand. Se lasa sa dea cateva clocote (daca e prea consistent sosul mai adaugati putina apa fierbinte), se potriveste gustul sosului cu sare si piper.
Se aseaza pe farfurii felii de carne, se acopera cu sos si se presara cu patrunjel verde tocat.
Se serveste mancarea cu o garnitura la alegere: orez, tagliatelle, piure de cartofi.
Pofta buna!
Reteta Felii de vita cu sos de vermut alb a fost propusa de lauralaurentiu pe forum culinar.ro
Alte retete cu carne de vita gasiti aici:
Scallopine alla marsala (cotlet de vitel in sos de vin),
Friptura de vacuta in sos cu bere,
Carne de vita cu orez la cuptor
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatAluatul este un aluat de tarta, dar fara oua : o cana de apa, 150 g margarina, o lingurita de sare, o lingura de praf de...
Tarta de post cu ciuperciPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii