Ficat cu ciuperci

Taie ficatul fasii de grosimea unui deget si prajeste-l in 3 linguri de ulei amestecand continuu si condimenteaza-l cu putin maghiran. Intr-un alt vas

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g ficat de porc
  • 4 linguri ulei
  • 200 g praz
  • 300 g ciuperci
  • 2 linguri faina
  • 400 ml lapte
  • 20 g unt
  • 50 g cascaval ras
  • maghiran
  • sare
  • piper
  • nucsoara

Mod de preparare

Taie ficatul fasii de grosimea unui deget si prajeste-l in 3 linguri de ulei amestecand continuu si condimenteaza-l cu putin maghiran. Intr-un alt vas prajeste prazul taiat rondele intr-o lingura de ulei, dupa care adauga ciupercile feliate. Condimenteaza-le cu sare si piper, si inabuse-le pana se evapora zeama. Aseaza un strat de ficat intr-un vas termorezistent uns cu unt, dupa care urmeaza un strat de ciuperci cu ceapa. Continua asa pana se termina ingredientele. Ultimul strat sa fie de ficat. Prajeste-l in cuptorul incins si cand e aproape gata toarna peste preparat sosul descris in cele ce urmeaza. Pune-l din nou in cuptor sa se prajeasca sosul. Il poti presara cu cascaval ras.

Sosul: Amesteca faina cu lapte rece. Condimenteaza cu putin sare si nucsoara, dupa care adauga si untul. Fierbe-l pe foc in timp ce amesteci continuu, pana devine dens.
Alte retete carne recomandate

Tocanita de pui

Ardei umpluti

Dovlecei umpluti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci