Ficat cu sos italian

Ficatul se spala, se taie felii groase, care se pun intr-o forma de sticla incasabila cu o cana de supa de zarzavat, sare, piper si o lingura de unt.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr ficat de manzat sau de porc
  • 2 linguri de unt
  • sare
  • piper macinat
  • 200 gr ciuperci
  • patrunjel verde tocat
  • 1 pahar de vin
  • 1 cana supa de zarzavat

Mod de preparare

Ficatul se spala, se taie felii groase, care se pun intr-o forma de sticla incasabila cu o cana de supa de zarzavat, sare, piper si o lingura de unt. Se tine la foc mediu o ora, dupa care se intoarce, se adauga jumatate din cantitatea de vin si se lasa sa se patrunda bine.

Separat se spala ciupercile, se taie felii subtiri si se pun intr-un vas cu o lingura de unt si putina sare. Se scad pe foc mic si cand s-au inmuiat bine se adauga vinul si cateva boabe de piper. Se scoate ficatul si se rastoarna peste el sosul de ciuperci.
Se serveste imediat.

Alte mancaruri care contin ciuperci:

Ciulama de ciuperci

Piept de pui cu ciuperci

Spaghete cu rosii si ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata frantuzeasca de vanilie

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Spanac cu usturoi verde, la cuptor

Spanac cu usturoi verde, la cuptor

Foarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.

Spanac cu usturoi verde, la cuptor
Pulpe de pui cu legume la cuptor

Pulpe de pui cu legume la cuptor

Retete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...

Pulpe de pui cu legume la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Ciorba cu carne de porc
2
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Nectar de caise
3
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Coquelet de Bretagne - Franta
4
Mancaruri cu carne

Coquelet de Bretagne - Franta

Coquelet de Bretagne este un suculent si delicios pui la cuptor, plin de arome si savoare si care merita incercat macar o data.

Coquelet de Bretagne - Franta
Parteneri
Desert prajitura Hortansa
Bucataras.RO

Desert prajitura Hortansa

Reteta asta o am de la mama nasului nostru de cununie, de aceea i-am zis ''Prajitura Hortansa'', din respect pentru aceasta...

Desert prajitura Hortansa
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Prajitura cu capsuni si bezea
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea