Ficat prajit in tigaie

Pentru ficatul prajit in tigaie ficatul nu trebuie spalat inainte, cel mult se poate tine un sfert de ora in lapte si apoi uscat bine intr-o carpa curata.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 750 g ficat
  • 1 lingura faina
  • 1 praf de piper
  • 2 linguri unt sau
  • untura.

Mod de preparare

Pentru ficatul prajit in tigaie ficatul nu trebuie spalat inainte, cel mult se poate tine un sfert de ora in lapte si apoi uscat bine intr-o carpa curata. Se taie in felii cat mai egale ca grosime, pentru ca sa fie patrunse egal de caldura. Se presara cu putin piper, se dau prin faina si se prajesc in unt sau in untura fierbinte. Se tin 10 minute, se intorc cu o furculita fara sa fie impunse, pentru ca sa nu iasa mustul. Ficatul nu este bun prea fript; cu cat se tine mai mult la foc, cu atat pierde din gust si din fragezime. Cand este aproape gata, se sareaza.


Ficatul prajit in tigaie se  serveste pe farfurii calde, cu legume si cu un sos, dupa gust.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori