Ficat umplut

Se spala ficatul si se lasa in farfurie. Separat se pregateste o crema din untul frecat spuma in care se adauga miezul de chifla inmuiat in lapte dulc

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg de ficat bucata intreaga
  • 1 cescuta de lapte
  • 1 pahar cu vin
  • 3 linguri de unt
  • 2 cepe
  • patrunjel verde
  • 1 ou
  • faina
  • 100 gr slanina afumata
  • cimbru
  • foaie de dafin
  • sare
  • 1 chifla

Mod de preparare

Se spala ficatul si se lasa in farfurie. Separat se pregateste o crema din untul frecat spuma in care se adauga miezul de chifla inmuiat in lapte dulce. In amestec se adauga verdeata tocata fin, sare, un ou si o ceapa data pe razatoare. Se omogenizeaza amestecul cu o lingura de lemn, apoi se umple ficatul. Se sterge bucata de ficat cu un prosop curat, se taie pe lung in doua parti egale, se pune umplutura si se coase la loc. Astfel pregatit, ficatul se pune intr-o tava de friptura cu o ceasca de apa calda, ulei, sare, o foaie de dafin, o ceapa taiata in patru si cimbru. Ficatul se acopera cu slanina taiata fasii subtiri, se adauga un pahar de vin alb si se introduce tava in cuptorul cald. Peste o ora se intoarce ficatul, se continua frigerea pana cand este gata. Se scoate pe un platou, se inlatura ata, se taie felii groase si se acopera cu sosul in care s-a facut.
Se serveste imediat, cu garnitura de cartofi prajiti sau cu legume sote si salata de sezon.

Alte retete culinare:

Pulpe de pui cu sos picant

Rulada de pui

Musaca de vinete

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura felie de lapte
1
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Pasca poloneza clasica
2
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
3
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Tarta cu mere si scortisoara
4
Tarte

Tarta cu mere si scortisoara

Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...

Tarta cu mere si scortisoara
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
5
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Parteneri
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola