Se spala ficatul si se lasa in farfurie. Separat se pregateste o crema din untul frecat spuma in care se adauga miezul de chifla inmuiat in lapte dulc
Se spala ficatul si se lasa in farfurie. Separat se pregateste o crema din untul frecat spuma in care se adauga miezul de chifla inmuiat in lapte dulce. In amestec se adauga verdeata tocata fin, sare, un ou si o ceapa data pe razatoare. Se omogenizeaza amestecul cu o lingura de lemn, apoi se umple ficatul. Se sterge bucata de ficat cu un prosop curat, se taie pe lung in doua parti egale, se pune umplutura si se coase la loc. Astfel pregatit, ficatul se pune intr-o tava de friptura cu o ceasca de apa calda, ulei, sare, o foaie de dafin, o ceapa taiata in patru si cimbru. Ficatul se acopera cu slanina taiata fasii subtiri, se adauga un pahar de vin alb si se introduce tava in cuptorul cald. Peste o ora se intoarce ficatul, se continua frigerea pana cand este gata. Se scoate pe un platou, se inlatura ata, se taie felii groase si se acopera cu sosul in care s-a facut.
Se serveste imediat, cu garnitura de cartofi prajiti sau cu legume sote si salata de sezon.
Alte retete culinare:
Pulpe de pui cu sos picant
Rulada de pui
Musaca de vinete
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaPentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Comentarii