Ficatei Cleo

Se spala ficateii si se scurg bine de apa. Se taie fasiute, dupa aceea se pun intr-un vas si se toarna laptele, care trebuie sa acopere ficateii. Intr

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Ficatei Cleo

Ingrediente

  • 400-500 gr ficatei
  • 150 ml lapte
  • 2 cepe taiate pestisori faina
  • piper
  • sare
  • boia dulce
  • zahar
  • Pentru sos: 3 linguri de maioneza
  • 2 linguri smantana
  • 1 catel de usturoi pisat (sau un varf de lingurita condiment de usturoi praf)
  • jumatate lingurita mustar
  • sare

Mod de preparare

Se spala ficateii si se scurg bine de apa. Se taie fasiute, dupa aceea se pun intr-un vas si se toarna laptele, care trebuie sa acopere ficateii. Intre timp, se curata cepele, se taie pestisori si se calesc pana devin stravezii. Cand e gata calita ceapa o punem deoparte intr-un vas.

Apoi pregatim sosul amestecand maioneza cu smantana, mustarul, usuroiul (eventual praf), si sarea (daca e cazul).

Dupa aproximativ o jumatate de ora scoatem ficateii din lapte si-i lasam la scurs.

Apoi pregatim un amestec din faina, sare, piper negru macinat, zahar si boia dulce.

Punem pe foc mediu spre tare o tigaie in care punem ulei sau unt. Dam ficateii prin amestecul de faina. Indicat e sa-i dam in 2 sau trei ture; fiind multi se pot lipi intre ei si sunt mai greu de separat. Apoi ii aruncam in untul topit si incins bine si amestecam continuu, ca ficateii sa se prajeasca pe toate partile. Se fac in 4-5 minute. Nu trebuie tinuti mai mult pentru ca se intaresc.

Cand sunt gata, se rastoarna ficateii intr-un vas, se toarna peste ei sosul de maioneza iar deasupra se presoara ceapa calita. Se acopera vasul si se lasa asa 10-15 minute, dupa care se pot servi – cu piure sau cartofi prajiti.

Ideal este ca sosul si ceapa sa se adauge in farfurie – dupa gustul mesenilor si pentru a tine mai bine. Ceapa, mie personal, nu mi se pare indispensabila.
Cu cartofi piure sau cartofi prajiti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura felie de lapte
1
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Pasca poloneza clasica
2
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Sarmalute in foi de vita
3
Specialitati

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
4
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
5
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Parteneri
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola