File de porc splendid marinat, copt cu rubarba

Zdrobiti jumatate din salvie intr-un mojar (puteti folosi un facalet si un castron de metal). Adaugati usturoiul si zdrobiti-l. Puneti si 5 linguri de

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 mana de frunze proaspete de salvie
  • 2 catei de usturoi
  • decojiti
  • ulei de masline
  • 2 fileuri de porc
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
  • 10 felii de prosciutto sau sunca de Parma
  • 12 tulpini lungi de rubarba tanara
  • spalate

Mod de preparare

Zdrobiti jumatate din salvie intr-un mojar (puteti folosi un facalet si un castron de metal). Adaugati usturoiul si zdrobiti-l. Puneti si 5 linguri de ulei de masline, apoi cu acest amestec frecati pe toate partile fileul de porc si lasati-l la marinat 1 ora, daca e posibil (nici eu nu am mereu timp pentru asta).

Preincalziti cuptorul la 220°C (treapta 7 la cel pe gaz). Asezonati carnea de porc si inveliti fiecare file in 5 felii de prosciutto. Daca va mai ramane marinata, puneti-o peste prosciutto. Taiati rubarba in bucati de lungimea unui deget si puneti-o intr-o tava (ar fi bine sa nu fie din aluminiu, pentru ca acesta schimba culoarea rubarbei). Asezati fileurile peste rubarba, ca si cum le-ati trimite la culcare! Presarati deasupra salvia ramasa si stropiti cu ulei de masline. Luati o bucata de hartie pergament, udati-o si mototoliti-o. Intindeti-o peste carne si fixati-o bine, acoperind marginile vasului. Tineti 15 minute in cuptor, apoi inlaturati hartia si mai coaceti inca 15 minute.

Scoateti vasul din cuptor si lasati-l la racit 5 minute. Eu feliez carnea oblic, facand portii de cate o jumatate de file. Turnati inapoi in tava tot sosul care se scurge din carne.
Serviti friptura cu rubarba, dar si cu sosul minunat din tava si cu cartofi la cuptor.

Alte retete recomandate:

Cartofi la cuptor

Tocanita de pui

Ciuperci umplute

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide