Zdrobiti jumatate din salvie intr-un mojar (puteti folosi un facalet si un castron de metal). Adaugati usturoiul si zdrobiti-l. Puneti si 5 linguri de
Zdrobiti jumatate din salvie intr-un mojar (puteti folosi un facalet si un castron de metal). Adaugati usturoiul si zdrobiti-l. Puneti si 5 linguri de ulei de masline, apoi cu acest amestec frecati pe toate partile fileul de porc si lasati-l la marinat 1 ora, daca e posibil (nici eu nu am mereu timp pentru asta).
Preincalziti cuptorul la 220°C (treapta 7 la cel pe gaz). Asezonati carnea de porc si inveliti fiecare file in 5 felii de prosciutto. Daca va mai ramane marinata, puneti-o peste prosciutto. Taiati rubarba in bucati de lungimea unui deget si puneti-o intr-o tava (ar fi bine sa nu fie din aluminiu, pentru ca acesta schimba culoarea rubarbei). Asezati fileurile peste rubarba, ca si cum le-ati trimite la culcare! Presarati deasupra salvia ramasa si stropiti cu ulei de masline. Luati o bucata de hartie pergament, udati-o si mototoliti-o. Intindeti-o peste carne si fixati-o bine, acoperind marginile vasului. Tineti 15 minute in cuptor, apoi inlaturati hartia si mai coaceti inca 15 minute.
Scoateti vasul din cuptor si lasati-l la racit 5 minute. Eu feliez carnea oblic, facand portii de cate o jumatate de file. Turnati inapoi in tava tot sosul care se scurge din carne.
Serviti friptura cu rubarba, dar si cu sosul minunat din tava si cu cartofi la cuptor.
Alte retete recomandate:
Cartofi la cuptor
Tocanita de pui
Ciuperci umplute
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii