Preincalziti cuptorul si incingeti o tava pentru copt de marimea adecvata la 230°C (treapta 8 la cel pe gaz). Asigurati-va ca nu au ramas spatii g
Preincalziti cuptorul si incingeti o tava pentru copt de marimea adecvata la 230°C (treapta 8 la cel pe gaz). Asigurati-va ca nu au ramas spatii goale intre feliile de prosciutto intinse pe hartia cerata. Tocati 1 catel de usturoi si caliti-l impreuna cu hribii, timp de 1 minut, intr-o bucata de unt. Apoi adaugati jumatate din apa in care ati inmuiat ciupercile (asigurati-va ca nu contine urme de nisip). Fierbeti la foc mic circa 5 minute, inainte de a stoarce deasupra o lamaie, de a adauga celelalte 2 bucati de unt si de a condimenta. Asezati ciupercile deasupra a jumatate din cantitatea de prosciutto. Condimentati fileul de vita si dati-l prin verdeturile tocate. Intindeti-l peste ciuperci, apoi rulati toate straturile suprapuse, incet-incet. Odata ce carneaeste integral rulata, indepartati hartia aflata dedesubt si trageti de capetele feliilor de prosciutto, pentru a-i da fermitate ruloului. Tineti totul strans, legand cu 4 bucati de sfoara. Bucatarii au o anumita tehnica de a lega muschiul, dar puteti sa-l prindeti oricum, atata vreme cat legaturile mentin ingredientele la un loc.
Puneti fileul in tava incinsa, impreuna cu ceilalti 2 catei de usturoi, si gatiti-l 25-30 de minute (in sange), 40 de minute (mediu patruns), 50 de minute (bine facut) sau 60 de minute (carbonizat). Atunci cand s-a scurs jumatate din timpul de coacere, turnati si vinul in tava pentru copt. Dupa ce carnea s-a facut, scoateti-o pe o farfurie si lasati-o la racit timp de 5 minute. Daca din ea s-a scurs zeama, turnati zeama inapoi in tava. Fierbeti sosul ramas in tava pe aragaz, la foc mic, incluzand si resturile de pe margine. Luati de pe foc si serviti compozitia obtinuta ca pe un sos lichid de vin rosu.
Taiati rulada de carne in bucati cat de groase sau subtiri doriti si serviti-o alaturi de ceva cartofi sau de niste zarzavaturi minunate. Mie imi place sa pastrez o parte din hribii gatiti pentru a-i consuma alaturi de verdeturi.
Alte retete recomandate:
Orez cu ciuperci
Tocanita de vita cu cartofi
Pulpe de pui la cuptor
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareRulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...
Rulada fina cu ganache de cafeaSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii