Preincalziti cuptorul si incingeti o tava pentru copt de marimea adecvata la 230°C (treapta 8 la cel pe gaz). Asigurati-va ca nu au ramas spatii g
Preincalziti cuptorul si incingeti o tava pentru copt de marimea adecvata la 230°C (treapta 8 la cel pe gaz). Asigurati-va ca nu au ramas spatii goale intre feliile de prosciutto intinse pe hartia cerata. Tocati 1 catel de usturoi si caliti-l impreuna cu hribii, timp de 1 minut, intr-o bucata de unt. Apoi adaugati jumatate din apa in care ati inmuiat ciupercile (asigurati-va ca nu contine urme de nisip). Fierbeti la foc mic circa 5 minute, inainte de a stoarce deasupra o lamaie, de a adauga celelalte 2 bucati de unt si de a condimenta. Asezati ciupercile deasupra a jumatate din cantitatea de prosciutto. Condimentati fileul de vita si dati-l prin verdeturile tocate. Intindeti-l peste ciuperci, apoi rulati toate straturile suprapuse, incet-incet. Odata ce carneaeste integral rulata, indepartati hartia aflata dedesubt si trageti de capetele feliilor de prosciutto, pentru a-i da fermitate ruloului. Tineti totul strans, legand cu 4 bucati de sfoara. Bucatarii au o anumita tehnica de a lega muschiul, dar puteti sa-l prindeti oricum, atata vreme cat legaturile mentin ingredientele la un loc.
Puneti fileul in tava incinsa, impreuna cu ceilalti 2 catei de usturoi, si gatiti-l 25-30 de minute (in sange), 40 de minute (mediu patruns), 50 de minute (bine facut) sau 60 de minute (carbonizat). Atunci cand s-a scurs jumatate din timpul de coacere, turnati si vinul in tava pentru copt. Dupa ce carnea s-a facut, scoateti-o pe o farfurie si lasati-o la racit timp de 5 minute. Daca din ea s-a scurs zeama, turnati zeama inapoi in tava. Fierbeti sosul ramas in tava pe aragaz, la foc mic, incluzand si resturile de pe margine. Luati de pe foc si serviti compozitia obtinuta ca pe un sos lichid de vin rosu.
Taiati rulada de carne in bucati cat de groase sau subtiri doriti si serviti-o alaturi de ceva cartofi sau de niste zarzavaturi minunate. Mie imi place sa pastrez o parte din hribii gatiti pentru a-i consuma alaturi de verdeturi.
Alte retete recomandate:
Orez cu ciuperci
Tocanita de vita cu cartofi
Pulpe de pui la cuptor
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradPe linga ciorba am mai facut o portie de pizza de asta data cu miez de lapte pe linga toate celelalte bunatati :buna tare...
Pizza cu muschi file de porc,salam,carnat si miez de lapteIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii