Fricassee de pui

Se pun bucatile de la un pui frumos la fiert cu 1 litru de apa. Se adauga o ceapa, un morcov, mirodenii (cimbru, patrunjel, frunza de dafin) si sare.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un pui
  • o ceapa
  • un morcov
  • cimbru
  • patrunjel
  • frunza de dafin
  • sare
  • unt
  • 15 fire arpagic
  • 150 gr. ciuperci
  • o lingura faina
  • 2 galbenusuri
  • o lingura smantana
  • o lingurita zeama de lamaie
  • piper alb

Mod de preparare

Se pun bucatile de la un pui frumos la fiert cu 1 litru de apa. Se adauga o ceapa, un morcov, mirodenii (cimbru, patrunjel, frunza de dafin) si sare. Se lasa sa fiarba inabusit. Deoparte se inabuse intr-o cratita cu putin unt si cateva linguri de apa vreo 15 fire de arpagic curatat si 150 gr. ciuperci mici. Cozile de ciuperci spalate se pun sa fiarba in cratita cu pui. Cand puiul este fiert, se face un rantas dintr-o lingura de faina cu o lingura de unt, se stinge cu zeama strecurata de la pui. Se lasa la fiert 20 minute. La urma se bate sosul cu 2 galbenusuri de ou, o lingura de smantana, o lingurita de zeama de lamaie, putin piper alb. Se aseaza puiul intr-o cratita, fara zarzavat si mirodenii, se pun ciupercile si arpagicul bine scazute, deasupra de toarna sosul. Se tine totul la cald, intr-o alta cratita cu apa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Frunze de vita oparite
1
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
2
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
3
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
4
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Chec "Zebra"
Bucataras.RO

Chec "Zebra"

Am preluat reteta de la bucataras Jamila dar am dublat cantitatile, astfel incat sa obtin doua chec-uri. Au iesit atat de...

Chec "Zebra"
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise