Fricassee de pui cu mazare si praz (ciulama)

Pieptul se pune la fiert, cam jumatate de ora impreuna cu sarea si foaia de dafin. Se scoate din supa si se taie cubuletze, supa se strecoara si se pu

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Fricassee de pui cu mazare si praz (ciulama)

Ingrediente

  • un kg piept de pui
  • 1 litru apa
  • sare
  • o foaie de dafin
  • 200 g praz (numai partea alba
  • taiata rondele)
  • 40 g unt
  • 40 g faina
  • 200 ml frisca lichida
  • un praf de zahar
  • 250 g mazare boabe (eu am pus congelata)
  • suc de lime dupa gust
  • aditional - feliute de lime pentru decor

Mod de preparare

Pieptul se pune la fiert, cam jumatate de ora impreuna cu sarea si foaia de dafin.

Se scoate din supa si se taie cubuletze, supa se strecoara si se pun deoparte 400 ml.

Intr-o cratita se incinge faina in untul topit, se stinge cu cei 400 ml supa si frisca lichida, se potriveste de sare, zahar si suc de lime.

Se adauga prazul si mazarea si se lasa la foc mic pina sint fierte ( nu dureaza mai mult de 15 minute) dupa acre se pun si cuburile de carne, se mai incing odata.
Se serveste presarat cu feliutze de lime si garnitura de orez

Pofta buna!

Reteta Fricassee de pui cu mazare si praz a fost propusa de Austriaca pe forum culinar.ro

Alte retete cu carne de pui gasiti aici:

Coq au vin,

Piept de curcan cu garnitura de pere,

Puicuta cu vin (à la Jurassiene)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata frantuzeasca de vanilie

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Spanac cu usturoi verde, la cuptor

Spanac cu usturoi verde, la cuptor

Foarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.

Spanac cu usturoi verde, la cuptor
Pulpe de pui cu legume la cuptor

Pulpe de pui cu legume la cuptor

Retete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...

Pulpe de pui cu legume la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Ciorba cu carne de porc
1
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Nectar de caise
2
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Coquelet de Bretagne - Franta
3
Mancaruri cu carne

Coquelet de Bretagne - Franta

Coquelet de Bretagne este un suculent si delicios pui la cuptor, plin de arome si savoare si care merita incercat macar o data.

Coquelet de Bretagne - Franta
Scrumbii de Dunare la gratar
4
Mancaruri cu peste

Scrumbii de Dunare la gratar

Scrumbiile se curata de solzi si intestine, se spala, se sareaza si se inveleste fiecare scrumbie in hartie pergament unsa cu...

Scrumbii de Dunare la gratar
Parteneri
Ciorba cu  mugur de vitel
Bucataras.RO

Ciorba cu mugur de vitel

    Nu am mai gatit pana acum mugur de vitel. Tot am vazut prin cartile de specialitate  retete, si vechi si...

Ciorba cu mugur de vitel
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Prajitura cu capsuni si bezea
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea