Frigaruile de pui cu legume la cuptor se pot prepara la fel de bine atat pe gratar cat si in cuptor. Este o reteta cu carne de pui delicioasa.
Legumele se spala bine si li se curata coaja sau li se scot/taie cotorul dupa caz.
Morcovii si dovlecei se taie felii subtiri ,iar ceapa si ardeiul gras se taie cuburi de marimea bucatilor de pui.
Se taie pieptul de pui in fasii lungi,apoi in cuburi de 2 cm.
Se amesteca intr-un vas carnea si legumele si se toarna peste ele ,sos soia ,se presara piper macinat,oregano si uleiul. Le tinem la macerat 30 de minute.
In fiecare frigaruie se infige la alegere cate o felie /cubulet de carne si legume.
N-am ales varianta sa le frig pe gratarul cu carbuni ,ci pe gratarul cuptorului.
Le-am intins usor pe grilajul cuptorului si le-am fript in cuptorul incins 30 de minute.
Am avut grija ,sa introduc in cuptor sub frigarui,pe alt rand, o tava .
Frigaruile de pui cu legume la cuptor se servesc cu cartofi prajiti si salata proaspata.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii