Frigarui din carne de berbec

Carnea de berbec (vrabioara sau pulpa) se spala, se taie bucati mici, se pune in castron, se sareaza, se presara cu piper pisat, se adauga ceapa tocat

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 500 gr. carne de berbec
  • 2 buc. ceapa alba
  • 100 gr. ceapa verde
  • 200 gr. rosii
  • 1/2 lamîie
  • o lingura otet
  • o lingura unt

Mod de preparare

Carnea de berbec (vrabioara sau pulpa) se spala, se taie bucati mici, se pune in castron, se sareaza, se presara cu piper pisat, se adauga ceapa tocata marunt, otet sau o lingurita zeama de lamiie si se amesteca. Castronul se acopera cu un capac si se tine 2-3 ore la loc rece pentru ca sa se marineze carnea. Inainte de a le pune la fript, bucatile de carne astfel preparate se infig intr-o frigare de metal, alternind cu ceapa taiata felii. Carnea trebuie sa se friga la gratar (pe jaratec viu fara flacara) cam 15-20 minute, rasucind mereu frigarea pentru ca sa se prajeasca uniform. Daca lipseste gratarul, frigaruile se pot praji in mod obisnuit in tigaie. Frigaruile gata prajite se scot de pe frigare se pun pe platou se toarna deasupra unt si se garnisesc cu ceapa verde, rosii taiate felii si bucati de lamiie. In acelasi mod se pot prepara frigarui din carne de porc.
Ca garnitura se mai poate servi orez fiert

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura felie de lapte
1
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Iepure cu cartofi la cuptor
2
Mancaruri cu carne

Iepure cu cartofi la cuptor

O mancare gustoasa in sezonul rece

Iepure cu cartofi la cuptor
Sarmalute in foi de vita
3
Specialitati

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
4
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
5
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Parteneri
Pate din ficat de pui
Bucataras.RO

Pate din ficat de pui

"picnicul bucatarasilor"

Pate din ficat de pui
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola