Frigarui iraniene de miel Kabab Hosseini

Pentru aceasta reteta se folosesc betisoare de 10-15 cm lungime. Se spala ardeiul si se taie in bucati de 4 cm lungime si 3 cm latime. Carnea se tai

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pentru 6 portii: file de miel sau vita 1 kg
  • 250gr. ceapa mica
  • 250 gr. ceapa mare
  • 250 gr. ardei
  • 100 gr. unt
  • 1 kg rosii medii
  • sare
  • piper negru macinat

Mod de preparare

Pentru aceasta reteta se folosesc betisoare de 10-15 cm lungime.

Se spala ardeiul si se taie in bucati de 4 cm lungime si 3 cm latime.

Carnea se taie in bucati de 4 cm lungime si 2 cm latime, se sareaza si se pipereaza, apoi se curata cepele mici.

Pe fiecare betisor se infige o bucata de carne, o ceapa mica, o bucata de ardei, in aceasta ordine pana cand betisorul se umple.

Cepele mari se curata si se taie . Rosiile se taie cubulete.

Se ia un vas in care sa incapa frigaruile si se aseaza un strat de rosii si ceapa. Peste ele se pun frigaruile. Se pun cateva bucatele de unt. Se mai aseaza un strat de rosii si de ceapa, apoi un strat de frigarui, pana cand ultimul strat este de rosii. Vasul se acopera si se fierbe la foc mic sau se baga la cuptor. Rosiile isi vor lasa zeama. Se fierbe pana cand aceasta scade. Daca vii se pare ca nu este fiarta suficient carnea, se adauga putina apa calda si se continua fierberea pana cand zeama scade.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci